Activitats educatives

Tallers de pintura amb vi (sense alcohol) i reciclatge de taps de suro (opcional)

Població: 
Sant Esteve Sesrovires
|
Telèfon: 
687828778
|
Email: 
info@tintaivi.com
|

Objectius dels Tallers

Descobrir en el vi una forma d'expressió diferent, a través de la qual ens endinsem en el coneixement d'un producte molt present i important  de Catalunya.

En un País de vinyes i de vi que, al marge de les seves connotacions econòmiques, són un clar exponent de la nostra cultura. Conèixer-la a través de l'art, els durà a endinsar-se en una nova forma d'entendre-la. Treballar amb el vi i els elements de la vinya, creant petites obres d'expressió plàstica,  permetrà reforçar aquesta matèria i aprofundir, al mateix temps, en una part molt important de la nostra cultura: El conreu de la vinya i els productes que se n'extreu.

A través dels continguts del taller, els alumnes descobriran les diferents varietats de sòl, de raïm, tipus de vi i els seus colors. La influència del sol, de la pluja i temperatura en el creixement de la vinya i les característiques que d'aquests elements n'obté el producte final, el raïm.

Un passeig per les diferents comarques amb vídeos a través de les D.O. amb la col·laboració de l'INCAVI. 

 

 

Els tallers estan classificats:

Tallers per a nens_EDUCACIÓ PRIMÀRIA - Cicle Inicial

Tallers per a nens_EDUCACIÓ PRIMÀRIA - Cicle Mitjà i Superior

Tallers per a joves_EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

Tallers EDUCACIÓ ESPECIAL

Tallers per a ADULTS

 

Qué farem?

S'ensenya als nens/joves/adults exemples del que pintarem i algunes obres pintades amb vi que portaré per poder explicar, a continuació realitzo una petita explicació de com s'obté el vi, acompanyada d'una projecció (segons l'edat del Grup): Ed. Primària - Cicle Inicial i Mitjà: El conte del Vi (5' aproximadament), Ed. Primària (Cicle Superior), Ed. Secundària, Batxillerat i Adults: Descripció de la Tècnica de la Pintura amb Vi, creació d'un Pantone (10' suport Power Point); per a Grups d'Educació Especial es valorarà amb l'escola el que més s'adapti a les seves necessitats i per a tots el Grups la projecció de la DO concreta de la zona o de la DO genèrica de Catalunya (imatges de paisatges amb música clàssica) (aprox. 3 minuts). Al final dels tallers i si els alumnes volen, podran veure un petit vídeo des del meu estudi de pintura (3')

Seguidament comencem el taller on, amb l'ajuda dels elements que tenim (taps de suro, pàmpols, esponges naturals, etc...), realitzem segons l'edat un gotim de raïm. Jo els hi hauré preparat el dibuix amb anterioritat i els ajudaré en el procés de pintar-lo, després pintaran de la mateixa manera un altre element i si queda temps, faran un dibuix lliure. En acabar, els nens/joves/adults s'enduen el treball a casa, prèviament assequem amb una mica de paper absorbent el sobrant de vi.

Opcional: En el tallers també podrem crear petites obres plàstiques amb reciclatge de taps de suro, creant formes amb el taps que portaré tallats i preparats per enganxar en les làmines per seguidament pintar-ho amb vi.

El Vi que utilitzarem està totalment evaporat i sense alcohol; en el cas del adults el vi podrà contenir alcohol (opcional)

Durada aproximada dels Taller: 1,30' h a 2h.

Material i Desplazament: Inclòs

Data celebració: 
Curs 2017-2018
Horari de visita: 
L'horari que indiqui l'escola.
Població: 
Sant Esteve Sesrovires
Adreça on té lloc l'activitat: 
Al mateix Centre Educatiu
Preu: 
Ed. Primària-Cicle Infantil= 160€ Educació Especial= 190€ (màxim 20 alumnes per grup, es valorarà amb l'escola el reforç amb un docent) Ed. Primària-Cicle Mitjà i Superior, Ed. Secundaria 1er Cicle = 220€ Ed. Secundària (2on Cicle), Batxillerat i Adults= 270€ Opcional: Si els tallers es realitzen amb reciclatge de taps de suro s'incrementarà 25€ el cost del taller.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Tinta i Vi, Estudi d'Art Marta Arañó
Telèfon: 
687828778
Email: 
info@tintaivi.com
Activitats educatives
Artístiques
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Educació especial
Adults
Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
1 mes

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868