Activitats educatives

Temps era temps, La Central Cornellà

Població: 
Cornellà de Llobregat
|
Telèfon: 
933423536
|
Email: 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat
|

Les imponents màquines de vapor de la Central Cornellà fa molts i molts anys que estan aturades. El seu funcionament és, avui dia, gairebé un enigma, però les notes de l’avi Corneli i la nostra curiositat i perícia poden desfer el misteri. Ho intentem? Les notes que l’avi Corneli, un hipotètic antic treballador, va escriure fa cent anys esdevindran l’instrument per descobrir tots els detalls de la Central i, de retruc, els seus records ens acostaran a la vida d’un segle ençà. Una gran maqueta ens ajudarà a veure com ha evolucionat la Central des del seu origen fins als nostres dies, tot relacionant-la amb el creixement de la ciutat.

Itinerari (10, 12 i 15 hores). Durada: 75 minuts.

Franja d'edat o nivell a qui s'adreça: Primària. Cicle mitjà.

Nombre d'alumnes per grup: 30

Temps amb el que cal fer la reverva: Mínim un mes abans de la visita al Museu.

Data celebració: 
2016 - 2017
Horari de visita: 
Del 15 de setembre del 2014 al 19 de juny de 2015
Població: 
Cornellà de Llobregat
Activitats educatives
Cultura i Història

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu Agbar de les Aigües
Telèfon: 
933423536
Email: 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat

Museu Agbar de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868