Activitats educatives

Visita el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

Població: 
Esparreguera
|
Telèfon: 
93 789 22 44
|

Visita lliure –prèvia concertació al telèfon 93 789 22 44- (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores). Preu d’entrada al Museu: 1,50 € per alumne/a (sempre amb concertació prèvia). Gratuït per als docents. Més informació a www.mnactec.cat/ofertaeducativa buscant Esparreguera al cercador de Municipi.

Franja d'edat o nivell a qui s'adreça: Cicle superior de primària, ESO i Batxillerat.

Nombre d'alumnes per grup: 25 alumnes per grup / 2 grups màxim cada hora.

Té dossier pedagògic l'activitat: Sí. Es troba a disposició del professorat el Quadern de Didàctica i Difusió: La Colònia Sedó d'Esparreguera

Temps amb el que cal fer la reverva: 15 dies.

Data celebració: 
2016 - 2017
Població: 
Esparreguera
Activitats educatives
Cultura i Història

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Telèfon: 
93 789 22 44

Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera és seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el qual gestiona les seves activitats.

La visita permet el coneixement de l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial. La seva gran turbina del segle XIX de 1.400CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l’aprofitament hidràulic. A la Sala de la turbina es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, la turbina de grans dimensions i un audiovisual tridimensional que es projecta dins el tub de conducció d’aigua de la turbina. El recorregut pel soterrani del Museu mostra les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868