Activitats educatives

Què es pesca i què es menja

Població: 
El Prat de Llobregat
|
Telèfon: 
931010170

Visita guiada i taller per analitzar els avantatges d'una pesca i d'una compra sostenibles: A partir de diversos exemples de pesca, i d'un joc de simulació, coneixerem quines situacions de pesca són més sostenibles amb el medi. S'analitzaran situacions de talles mínimes, captures d'espècies amenaçades, etiquetatge incorrecte, consum energètic, etc. Finalment, reflexionarem sobre com fer una compra respectuosa amb l'entorn. L'activitat també ens permetrà conèixer, a través de la visita, el compromís del CRAM per afavorir la pesca sostenible.

Franja d'edat o nivell a qui s'adreça: Educació Primària (cicle mitjà i cicle superior).

Nombre d'alumnes per grup: Grup / classe (òptim 25/màxim 30).

Té dossier pedagògic l'activitat: Sí

Temps amb el que cal fer la reverva: Es recomana fer-la el més aviat possible.

Data celebració: 
2016 - 2017
Població: 
El Prat de Llobregat
Activitats educatives
Educació ambiental

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
FUNDACIÓ CRAM (AulaCRAM)
Telèfon: 
931010170

Fundació CRAM

El CRAM és un Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins dedicada a la protecció del medi marí i de les seves espècies amenaçades. Es troba ubicat als espais naturals del Delta del Llobregat. Els seus objectius es centren en el desenvolupament del coneixement per a l’assistència clínica de les espècies marines amenaçades, en l’educació i sensibilització de tots els àmbits socials per tal d’afavorir la conservació del medi marí i, en la recerca i cooperació internacional vinculades a la conservació i recuperació de la biodiversitat marina. Persona de contacte: Departament de Reserves

A) Visita Guiada per a particulars i famílies
B) Visites guiades, tallers o casals d'estiu per a escoles o centres educatius:
El projecte educatiu d’AulaCram per a les escoles, permet fomentar el compromís envers la preservació del medi marí entre tots els escolars.

Els objectius d’aquest projecte són:
1- Donar a conèixer les espècies i ecosistemes marins en perill d’extinció, les causes que els amenacen i, les principals solucions individuals i col·lectives per a la recuperació i conservació de la biodiversitat marina.
2- Apropar la institució del CRAM i els projectes de conservació pel medi marí que desenvolupa, a tots els escolars.
3- Oferir eines als mestres i al professorat des de l’Educació Infantil fins la Secundària post-obligatoria, a través d’un programa d’activitats vinculat al currículum establert, que contribueixi a la seva tasca docent.

Les nostres activitats es caracteritzen per:
1- Són especifiques per a cada nivell educatiu.
2- Estan vinculades a continguts curriculars.
3- Afavoreixen un aprenentatge participatiu i la implicació personal.
4- Són un suport per a la tasca del professorat.
5- Parteixen de casos reals.
6- Ajuden a reflexionar sobre què podem fer cadascun de nosaltres pel medi marí.

 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868