Espàrrecs a la Carta / GastroGavà Fira

This activity has expired.

Visit our website www.turismebaixllobregat.com

Share:

#TempsdEspàrrecs #GastroGava

GastroGavà 2023 torna amb força per gaudir de l’#EspàrrecGavà als restaurants i bars de la ciutat

• Del 21 d’abril al 7 de maig, emmarcat al Temps d’Espàrrecs, Gavà viurà de nou el GastroGavà, aquest any en dos formats: directament als restaurants participants (a la carta), del 21 d’abril al 7 de maig, i a l’espai gastronòmic de la Fira, el cap de setmana del 28, 29 i 30 d’abril.

De la mà de 26 restauradors locals, la mostra gastronòmica del Temps d’Espàrrecs, GastroGavà, espera superar les 16.000 degustacions de la passada edició. El Gastrogavà a la Fira amplia l’espai de degustació a la plaça Jaume Balmes per poder assaborir les millors tapes amb l’espàrrec de Gavà, del 28 al 30 d'abril. Tot això, regat amb la millor selecció vinícola de dos cellers de la ciutat. A més, tindrà lloc un Showcooking amb el xef Fran López, xef estrella Michelin als restaurants Xerta i Villa Retiro, el diumenge 30 al matí. Aquest any, Tasta’mm, restaurant certificat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, tornarà a oferir una oferta de tapes especialment adaptades per a celíacs. La mostra de vins arribarà a la tercera edició, on els cellers més importants de la ciutat oferiran tastos de vins de la terra.
Per la seva banda, del 21 d'abril al 7 de maig, també funcionarà el GastroGavà a la Carta, la ruta per degustar platets i menús directament als restaurants participants. A més, entre les novetats que destaquen en aquesta edició es troben tres tallers de gastronomia als restaurants, amb els millors consells per cuinar l’espàrrec blanc i treure’n el màxim profit.

90 anys de Fira a la ciutat
La festa més gran dedicada a l’espàrrec blanc de Gavà, implicarà de nou a molts sectors de la ciutat: pagesia, gastronomia, restauració, comerços, comunitat educativa, entitats socials, culturals i esportives i mercats municipals. 68 edicions i 91 anys des de la primera Fira, el 1932, que han fet evolucionar la celebració amb l’ampliació d’activitats perquè tothom participi de la festa, i alhora respectant sempre el seu caire tradicional.
Serà aquest últim cap de setmana d’abril quan tornin, per tant, la mostra agrícola, amb les espectaculars paneres de verdures i llavors, la mostra d’entitats (només el dissabte 29) per servir d’aparador a les associacions de la ciutat i el Mercat de Pagès, que passa al carrer de Sant Pere. Junt amb ells, i en actiu des del divendres 28 d’abril, la mostra comercial, artesanal, d'automoció i el GastroGavà a la Fira.
Les nits de divendres, dissabte i diumenge de Fira, a partir de les 22 h, es podran ballar les versions de tots els temps i el millor de la música rumbera, rock i pop, als concerts de la Fira de la mà d’Hotel Cochambre, Mala Vida i Rumberto. En acabar, la festa seguirà amb les sessions de DJ’s locals. A més, durant el funcionament dels concerts, es comptarà amb un Punt Lila per gaudir de festes lliures de sexisme i LGTB-fòbia. La Mostra Agrícola, al pavelló agrícola, disposarà d’un espai de participació ciutadana. Algunes escoles de la ciutat i centres educatius participen, fora de concurs, amb una petita mostra de paneres de llavors.
En definitiva, s’alternaran activitats per a tothom, com l’espai petits pagesos, un ral·li de cotxes antics i també la mostra de paneres de llavors als mercats municipals. Però, també, balls, exhibicions, intercanvi d’exemplars amb R-Llibres, cercaviles, jornades de portes obertes a les Mines, Museu i Refugi antiaeri, i moltes més activitats, amb nous espais de la ciutat que se sumen per albergar-les, com la Unió de Cooperadors, amb diversos tallers.

L’Espàrrec Blanc de Gavà, un producte únic
Hi ha productes tan arrelats a la terra que acaben representant tot un territori: la varietat d’Espàrrec blanc de Gavà n’és un exemple. No només és un producte de proximitat, sinó un símbol dels seus vilatans i la seva gastronomia. El Baix Llobregat és l'única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita, arenosa i poc compacte, i del clima –calorós durant els mesos de collita–. A Gavà, l’extensió de sorra és bastant gran: les condicions del terreny són, per tant, ideals i els agricultors ho van saber aprofitar als anys trenta del s.XX i fer un cultiu amb potencial econòmic. De mida mitjana i de textura fibrosa, es caracteritza pel sabor agradablement amarg al paladar: és molt valorat pels xefs tant de la mateixa ciutat de Gavà, com de Catalunya, que omplen les seves cuines d’Espàrrecs de Gavà en temporada.

Tota la informació sobre l’activitat a www.gastrogava.cat
Més informació de Temps d’Espàrrecs: https://firaesparrecs.cat/
Organitza: Ajuntament de Gavà
Col·labora: Gremi de Restauració de Gavà • Cooperativa Agropecuària de Gavà
Patrocinador: San Miguel
+ Info: Mariano Martínez 679 24 58 05 · mariano@agtbaix.cat • www.agtbaix.cat

Contact
Correu electrònic
mariano@agtbaix.cat
Telèfon
679245805
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Gavà
Data de celebració
Fins al 7 de maig
Any de celebració
2023
Població
Gavà
Adreça on té lloc l'activitat
Gavà - 08850