Pedreres de Pallejà

Share:

El massís del Garraf i per extensió les muntanyes d'Ordal són una zona extractiva de primer ordre nacional de pedra calcària. Que es destina principalment a plantes de producció de ciment, com la cimentera que segur que veieu si mireu direcció llevant cap a Molins de Rei. Possiblement, les pedreres petites com aquesta, destinaven la pedra a forns de calç gairebé industrials, tipus el que vam veure a Collbató. 
 
Aquestes pedreres, avui, ja estan abandonades, però quan baixeu veureu dues zones extractives més, una de color vermell i una altra de color gris. No tenen res a veure amb això. 
 
La vermella es tracta d'una extracció de gresos continentals i la que hi ha encara més a sota de color gris és una extracció d'argiles i margues de fons marins. De quan el mar-estuari arribava fins al Congost de Martorell, a l'època del Pliocè superior (de 3,6 a 1,6 milions d'anys). En aquesta època també es dona l'aparició dels primers homínids a l'Àfrica i la formació de la mar Mediterrània. 
 
Entre altres fòssils destaca la presència de nombrosos individus del gasteròpode Strombus coronatus, una mena de caragol que actualment trobem parents seus vius a les aigües del Carib. Així doncs, ja us imagineu com era l'ambient a casa nostra a l'època del Pliocè.  

Address

Pedreres de Pallejà
08760 Pallejà Barcelona
Spain

City
Pallejà