Creu de Querol

Share:

Creu de terme entre els pobles de Torrelles i Sant Climent. Hi ha una inscripció de Francesc d'Assís, (Sant Boi 1987 i 1991) referent al respecte a la natura. 
 
Si desfem el camí uns metres i mirem enrere, veurem les penyes vermelles de Can Riera d'on venim. Ara, mirant els marges ens adonem que la litologia ha canviat i dominen els esquistos. Són roques metamòrfiques de les quals les pissarres i les llicorelles en formen part. Una característica és que es poden presentar formant làmines. També hi trobem petits cordons blancs que són de quars i veurem formant part als murs de pedra seca. 
 
Tota aquesta vall i els vessants de Sant Ramon sobre Sant Climent han estat tradicionalment de cirerers, però, com a altres llocs, molts arbres són vells i ja no es reposen, els camps s'abandonen i el bosc guanya terreny. El conreu en pendent empitjora el rendiment de l'explotació. 
 
Entre els cirerers hi ha garrofers, testimonis de conreus anteriors com podria ser també l'olivera. En aquest cas les formes escairades de les pedres de llicorella fan més fàcil la construcció de marges de pedra seca pe afeixar els vessants. 

Address

Camí de Torrelles de Llobregat
08629 Torrelles de Llobregat Barcelona
Spain

City
Torrelles de Llobregat
Sant Climent de Llobregat