GUERNICA més enllà de l'ART

This activity has expired.

Visit our website www.turismebaixllobregat.com

Share:

En commemoració al 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso, L’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, juntament amb l’Espai d’Art Josep Campmany, ofereix “GUERNICA, més enllà de l’ART” a la sala municipal de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat. Es presenta l’exclusiva exposició dels Dibuixos Preparatoris de Pablo Picasso per a “Guernica”, una mostra que serà inaugurada el pròxim 20 d’octubre pels integrants de l’equip que ha promogut aquestes jornades: Carmina Checa, M. Cristina Pujol i Joan Jorquera.

En aquesta exposició, es podrà contemplar una selecció dels estudis sobre paper que Picasso va realitzar per a la creació de “Guernica”. Aquest recorregut permetrà als visitants seguir pas a pas la gènesi i el desenvolupament d’una de les obres més simbòliques de l’art contemporani. A més podran seguir el fil conductor d’aquest famós mural des del seu inici fins a la seva finalització, on Picasso va plasmar l’horror i la irracionalitat de la guerra mitjançant l’art.

Context de l’Exposició
Aquesta espectacular obra de Picasso commemora el bombardeig de Guernica per part de l’aviació alemanya, un esdeveniment que va causar centenars de morts i la gairebé total destrucció de la vila de Gernika. Aquest atac indiscriminat sobre població civil és considerat com un dels episodis-preludi de la Segona Guerra Mundial.

Aquests estudis preparatoris, realitzats en tres tipus de paper i emmarcats en paspartú, van ser publicats el 1990 en una edició realitzada per Àustria i Casariego a Espanya. L’edició va ser guardonada amb el premi al Llibre Millor Editat en l’any 1990, en la modalitat de Bibliofília i Facsímils, pel Ministeri de Cultura.

Aquesta exposició proporciona una oportunitat única per explorar l’obra icònica de Picasso i els seus preparatius, tots dos considerats com a obres d’art representatives del segle XX.

Contact
Correu electrònic
secretaria@artsioficis.cat
Telèfon
937 78 13 41
Nom de l'empresa organitzadora
Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis
Data de celebració
Fins al 4 de novembre
Any de celebració
2023
Horari

De 10h a 13h i de 17h a 21h

Població
Olesa de Montserrat
Adreça on té lloc l'activitat
Carrer de Salvador Casas i Baltasar, 26 - 08640
Preu

Gratuït