90 empreses i entitats certificades amb el distintiu Biosphere i 110 Punts d’Informació Turística al Baix Llobregat

Share:

 

Avui dilluns 26 de febrer, s’ha celebrat a la Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat l’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT) a les 13 empreses i entitats del Baix Llobregat que els han obtingut per primera vegada, i que fa que la comarca compti actualment amb un total 90 empreses i entitats certificades amb el distintiu Biosphere i 110 Punts d’Informació Turística al Baix Llobregat. L’acte d’entrega ha estat presidit per la Sra. Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l'alcaldessa de l’Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, la Sra. Pilar Díaz Romero, la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Abigail Garrido Tinta, i el Sr. Carles Guilera i Poch, president de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat.

En la seva intervenció, la Presidenta del Consorci i del Consell Comarcal ha agraït la tasca de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, ja que amb programes com aquests contribuïm a sensibilitzar i implicar els agents locals vers una estratègia de territori basada en el respecte al medi ambient, el patrimoni i la sostenibilitat. Així mateix, conscienciar sobre la importància del sector turístic com un important motor de l’economia baixllobregatina.

Així mateix ha assenyalat que: "Aquesta aposta per la sostenibilitat creix en paral·lel amb l'activitat turística, som la segona comarca amb més turistes de l’entorn de la província de Barcelona", tot reconeixent la feina que fan les empreses i serveis turístics de la comarca.

La distinció Compromís de Sostenibilitat Biosphere reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i que compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. Aquest any, estrenen aquesta distinció 7 empreses del Baix Llobregat, que s’hi sumen a les empreses de la comarca que han renovat la seva distinció, el que fa un total de 90 empreses i entitats distingides.

D’altra banda, el segell Punt d'Informació Turística del Baix Llobregat (PIT) l’han aconseguit enguany 6 empreses i entitats de la comarca per primera vegada. En total ja són 110 els equipaments públics o privats que formen part del programa PIT al Baix Llobregat. Es tracta d'establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme. Totes aporten calidesa i un tracte proper i humà als visitants a molts punts de la comarca. Un servei, doncs, que a més de crear i reforçar el teixit local contribueix a donar a conèixer l’oferta turística del Baix Llobregat.

6 noves empreses distingides i reconeixement als 7 ajuntaments amb distintiu Biosphere

Les  empreses que han obtingut la certificació Biosphere són: Cocody Chiringuito i Chiringuito Playeros de Castelldefels, Crimons Rent&Event de Sant Joan Despí, Eye Events de Gavà, Hotel Can Fisa de Corbera de Llobregat, La Central del Vino del Prat de Llobregat, i Sibaris Catering - Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat.

Durant l'acte, també s'ha fet un reconeixement especial als 7 ajuntaments que renoven la seva distinció com a Destinació Biosphere, -els de Cervelló, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Vallirana i Viladecans-, per la seva gestió municipal sostenible alineada amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, que repercuteix positivament en la població, els visitants, turistes, en el territori, i en línia amb l'estratègia de desenvolupament turístic del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

El Consorci de Turisme compromès amb el turisme sostenible

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat també ha renovat la seva distinció Biosphere Sustainable Committed, reconeixent la implantació de bones pràctiques alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, tot garantint un turisme sostenible, protegint la cultura, millorant l’economia local i disminuint l’impacte en el medi ambient.
 

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017,  en col.laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat, encarregat de la gestió i de la seva implementació a la comarca. 

 

Els nous Punts d’Informació Turística

Pel que fa als nous Punts d’Informació Turística, enguany s’hi han sumats des de comerços i museus, a restaurants i hotels de la comarca, entre altres. Els establiments que a partir d’ara també lluiran el segell PIT són el supermercat Bon Àrea de Collbató, el Castell de Castelldefels, Chiringuito Playeros i Cocody Chiringuito Castelldefels, l'hotel Masd Mediterraneo de Castelldefels, el Museu del Cinema i de Torrelles - Ca la Cinta.

El programa PIT es va posar en marxa l’any 2016, i està impulsat per la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais, empreses i entitats de la comarca.

 

Actualment està oberta la convocatòria perquè empreses i entitats del territori s'adhereixin a aquests dos programes. En cas que una empresa o entitat estigui interessada es pot posar en contacte amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per email a turisme@elbaixllobregat o per telèfon al 93 685 24 00 Ext. 552.