Guia de l'oci

8è Març Gastronòmic Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat

Ville: 
El Prat de Llobregat
|
Téléphone: 
679 24 58 05
|
E-mail: 
mariano@agtbaix.cat
|

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) torna a organitzar el Març Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb aquests dos emblemàtics productes pratencs.

La vuitena edició, que s’organitza del 2 de març al 2 d’abril, tindrà rècord de participació, amb 32 restaurants. El Prat continua sent la base, però l’esdeveniment s’estén per la resta del Baix Llobregat: Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet. I la taca d’oli es fa més gran: també participen restaurants de Barcelona vinculats al moviment Slow Food (com Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià) i a l’Escola Hofmann.

 

CARLO PETRINI, PADRÍ DE LES JORNADES

Carlo Petrini, el padrí del Març Gastronòmic, ho té clar: “Defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. Els productes del Baix Llobregat, com la Carxofa Prat o el Pota Blava, són part del patrimoni de la comarca, que viu una revolució gastronòmica sense precedents, i el Març Gastronòmic és un acció més que suma en aquest sentit. Petrini és president i fundador d’Slow Food internacional, un dels moviments més revolucionaris sorgits al món gastronòmic; compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs.

 

ACORD AMB LA DO PENEDÈS

La DO Penedès i l’AGT han arribat a un acord per promocionar conjuntament la gastronomia de qualitat a través de la potenciació del consum de producte local. La col·laboració s’iniciarà al Març Gastronòmic, una de les principals activitats de l’AGT i una referència en la promoció dels productes autòctons del Baix Llobregat.

 

COM FUNCIONA?

En l’edició 2017 es podrà escollir entre els menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un Quinto Moritz o una copa vi DO Penedès.

Date célébration: 
Fins al 2 d’abril
Horaire de visite: 
Segons els restaurants. Consultar la pàgina web www.marcgastronomic.com
Ville: 
El Prat de Llobregat
Adresse où a lieu l'activité: 
El Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet i Barcelona
Prix: 
Menús de 25 a 40 euros

Contact

Nom de l'entreprise organisatrice: 
Associació de Gastronomia i Turisme · Ajuntament del Prat
Téléphone: 
679 24 58 05
E-mail: 
mariano@agtbaix.cat
Guia de l'oci
Especial carxofa

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868