10 llocs desconeguts del Baix Llobregat per fotografiar

657 views

Avui dia, estem acostumats a fer fotos de quasi tot el que fem: llocs on anem, paisatges que veiem, menjars que tastem, excursions que fem, trobades amb amics i amigues… i a compartir-ho a les xarxes socials. Si sou dels que us agrada compartir les vostres experiències, no deixeu el mòbil ni un segon i us agrada fer fotos, aquest post us interessa. A continuació, us llistem 10 llocs desconeguts del Baix Llobregat per fotografiar

Image

Banc de Castelldefels

El banc gegant de Castelldefels no passa desapercebut quan camines pel Passeig Marítim.

La ubicació i l'orientació d'aquest element singular del mobiliari urbà, d'esquena al mar però en angle obert, busca oferir a fotògrafs i fotografiats l'oportunitat de tenir un record emmarcat al paisatge propi de la platja de Castelldefels. És per això que aquest banc ho peta entra els intstagramers i fans del postureig!

Veure les dunes de la platja, el mar, les muntanyes i la sortida i la posta de sol asseguts des del banc, és un record per tenir fotografiat, i us semblarà ser protagonistes de la pel·lícula ‘Cariño, he encogido a los niños’. El banc gegant de Castelldefels és, sense dubte, un dels llocs més instagramejables de tot el Baix Llobregat!

 

Autor: Aj. Castelldefels

Image

La Colònia Sedó

Hem parlat d’un banc gegant, sí. Però què us semblaria fer-vos una foto amb un dels principals testimonis de la història industrial de Catalunya? Doncs heu d’anar a la Colònia Sedó, un espai impressionant que amb les seves arcades gegants no us deixarà indiferents.

I si preferiu fotos a l’interior, no podeu marxar sense visitar el Museu de la Colònia Sedó i conèixer la gran turbina de 1.400 CV o la màquina de ferro colat, la més gran i potent d’Espanya i una de les més espectaculars d’Europa. La Colònia Sedó és un altre racó del Baix Llobregat ideal per fer fotos i que mereix ser descobert!

 

Autor: O. Rodbag / Arxiu: Turisme Baix Llobregat

Image

Carrer de Montserrat o carrer de la Rectoria d’Esplugues de Llobregat

Els carrerons amb encant no poden faltar en aquest llistat, i al Baix Llobregat tenim carrers que enamoren! Estrets, amb flors, de pedra… Si aneu a Esplugues de Llobregat, heu de passar sí o sí pel carrer de Montserrat, també conegut com a carrer de la Rectoria. És un dels carrers històrics del nucli antic i un lloc on sembla que s’hagi aturat el temps!

Sinuós i situat al costat del torrent de la Creu, és un camí ral que us transportarà al passat i ideal per visitar en diferents èpoques de l’any. Si publiqueu una foto al vostre Instagram ja veureu com us començaran a preguntar: “Uauuu… on l’has feta?”.

 

Autor: O. Rodbag / Arxiu: Turisme Baix Llobregat

Image

Mirador del Mur de Begues

Situat en un entorn privilegiat, el mirador del Mur de Begues és un lloc idoni per gaudir del silenci, contemplar el paisatge i fer fotografies panoràmiques del sud del Baix Llobregat.

També li diuen “l’espai del silenci”; així doncs, no feu gaire xivarri quan el visiteu. El paisatge que podreu emmarcar en una foto o un vídeo és un dels llocs desconeguts més macos del Baix Llobregat!

 

Autor: Aj. Begues

Image

La Creu de l'Aragall

No en teniu prou amb el mirador el Mur de Begues i voleu més llocs amb bones vistes? La Creu de l’Aragall és un d’ells. Situada al punt més alt de Corbera de Llobregat, és un indret privilegiat amb unes vistes extraordinàries a Montserrat, Sant Llorenç de Munt, Collserola, Montpedrós i el Baix Llobregat. És, doncs, un mirador panoràmic des d’on us podreu sentir reis i reines del país. A més, quan pugeu a la Creu de l’Aragall gaudireu d’una magnífica passejada!

 

Autor: O. Rodbag / Arxiu: Turisme Baix Llobregat

Image

Castell de Cervelló

I continuant amb les propostes de natura, us animem a visitar el Castell de Cervelló. En aquest indret podreu trobar una fantàstica panoràmica de la vall del Llobregat i la característica pedra vermella de la comarca, amb la que es va construir l’església i el castell, ara ja en ruïnes. Descobrireu els seus murs entre la vegetació que l’envolta.

 

Autor: Turisme Baix Llobregat

 

Image

Pont del Lledoner

El Pont del Lledoner, també és, per a nosaltres, un dels 10 llocs desconeguts del Baix Llobregat on fer fotos. Si us hi acosteu, no només us sorprendran les seves dimensions (dos pisos d’arcades, 32 metres d’alçada i 192 metres de longitud), sinó també la seva història. Us en fem cinc cèntims: la construcció d'aquest pont a finals del segle XVIII per ordre de Carles III, juntament amb la del pont vell de Molins, va transformar la carretera de l'Ordal en la via bàsica de comunicació amb l'altra banda del Llobregat i amb Barcelona. Actualment, el Pont del Lledoner està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local i és un lloc perfecte per fer fotos espectaculars!

 

Autor: Aj. de Vallirana

Image

Balcó d’Olesa de Montserrat

Des de la Creu de Beca s’inicia un itinerari panoràmic interpretatiu que arriba fins al Coll de les Espases, on se situa el “Balcó d’Olesa de Montserrat” un mirador, integrat en el paisatge que et permetrà endinsar-te en la muntanya, estar en contacte amb la natura i poder gaudir d'unes vistes espectaculars de la muntanya de Montserrat.

També des del mirador, es pot optar per una ruta més llarga i arribar fins el Puig Cendrós o a l'ermita de Sant Salvador de les Espases.

 

Autor: O. Rodbag / Arxiu: Turisme Baix Llobregat

Image

Capella de Sant Salvador de les Espases

La Capella de Sant Salvador de les Espases és una ermita que s’aixeca dalt d’un turó, al terme municipal d’Esparreguera. Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, té aspecte gòtic i és un indret perfecte per fer fotos tant de la capella com del paisatge que l’envolta. Aquesta capella es va construir en una localització molt estratègica: com a punt de vigilància fronterera del Llobregat per assegurar el domini cristià. Ara, en canvi, pot ser un lloc estratègic per fer fotos molt instagramejables.

 

Autor: Arxiu Municipal d'Esparreguera

Image

Monestir de Sant Genís de Rocafort

Acabem aquest post de 10 llocs desconeguts del Baix Llobregat on fer fotos recomanant-vos un monestir: el de Sant Genís de Rocafort, a Martorell. La vista que hi ha des del cim és de postal, ja que s’albira  una preciosa panoràmica de l'Alt Penedès i del curs final del riu Anoia. A més de fer fotos, podeu aprofitar per observar les restes que queden del castell i conèixer les característiques d'un monestir petit del segle XII.

 

Autor: Museus de Martorell

Esperem que amb aquest llistat de llocs desconeguts del Baix Llobregat pugueu fer fotos xules, compartir-les amb les vostres famílies i amics i el més important: descobrir el preciós territori que tenim.

No oblideu compartir les vostres fotografies amb #turismebaixllobregat i #baixllobregat

Ajouter un commentaire

Com vols publicar el teu comentari?
J'ai lu et j'accepte l'avis légal et les conditions d'utilisation

HTML restreint

  • Balises HTML autorisées : <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les lignes et les paragraphes vont à la ligne automatiquement.
  • Les adresses de pages web et les adresses courriel se transforment en liens automatiquement.