En marxa la redacció del nou Pla Estratègic de Turisme del Baix Llobregat

Partager:

El Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, en col·laboració amb tots els municipis de la comarca, estan treballant en l’elaboració d’un nou pla Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic del Baix Llobregat, que s’espera tenir enllestit en breu. Es tracta d’un nou projecte que permetrà seguir treballant en la millora de la destinació, i que contribuirà en la transformació i transició cap a un model molt més sostenible, respectuós i competitiu.

Una vegada més, s’ha volgut comptar amb la participació tant del sector públic com del privat per a l’elaboració d’aquest nou Pla. Així, per facilitar la participació de la societat en general, es va posar en marxa una enquesta on-line, oberta per a tota la ciutadania, col·lectius, ens i empreses relacionades de forma directa o indirecta amb l’activitat turística del Baix Llobregat.

Aquest procés de recopilació de dades és fonamental per conèixer les principals necessitats, oportunitats i inquietuds dels diferents agents econòmics i socials. Ara, i després de recollir les aportacions de ciutadania, entitats i empreses, s’encara la recta final de l’elaboració d’aquest nou Pla.

El nou Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic del Baix Llobregat serà un document de referència. Una guia basada en els següents principis rectors:

  • Perspectiva integral que doni resposta al caràcter transversal del turisme.

  • Equilibri territorial, ambiental i econòmic a la comarca.

  • Posicionament innovador, competitiu i rendible.

  • Participació, cooperació i compromís. Desenvolupament sostingut i continuat en el temps.

  • Alineació amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.