Gastronomia

Especial Carxofa Prat al Major Trenta Sis

Població: 
Gavà
|
Telèfon: 
93 662 66 52
|

Des del Major Trenta Sis us oferim els següents plats durant la temporada de carxofa Prat. I aquí teniu les receptes:

Faves amb calçot:
-1 kg de faves fresques pelades del Parc Agrari
-8 calçots de Gavà (són els més dolços)
-400 gr de cansalada viada
-10 alls tendres
-10 "chalotes" tallades juliana
Un manadet de menta (3 o 4 branques)
Un manadet de julivert ( 3 o 4 branques )
Sal ,pebre i un pols de sucre
100 cl d'oli d'oliva
100 cl de vi blanc de cuina
400 cl de brou blanc
Procediment :
Fregir la cansalada ben torrada, afegir els alls tendres a dauets i la ceba juliana.
Sofregir tot, tirar-hi el vi, remenar perquè evapori l'alcohol i afegir els calçots tallats en bastonets grossos al viaix i seguidament les faves tendres.
Saltejar tot uns minuts i afegir el sucre i la sal, remenar i afegir el brou i el farcellet de la menta i el julivert, tapar que tot s'ofegui uns 12/15 minuts, posar unes roscades de pebre negre i deixar-ho tapat fora del foc uns minuts.
Al servir decorem amb una branca de menta i una rodanxa de botifarra negre marcada a la planxa perquè quedi torrada.

Carxofes confitades amb pernil d'ànec
Tallar les cues de les carxofes Prat perquè quedin planes i s'aguantin.
Obrir-les lleugerament del cap i pisar-hi sal i un bon raig d'oli d'oliva, les posem a una safata de forn que quedin justes i que es puguin tapar.
Afegim un gotet d'aigua a la safata i les posem al forn tapades a 170 * una hora i mitja, les treiem i les punxem per saber si estan ben confitades ( si no les tornem al forn mitja hora més vigilant que no es quedin sense aigua al fons de la safata).
Una vegada ben cuites les pelem de rotes les fulles fosques q tinguin i les pisem al plat obrint-les com una flor. Salpebrem una mica, afegim un raig d'oli d'oliva i posem el pernil d'ànec a sobre, acompanyem amb una mini brunoise de verduretes en vinagreta .

Data celebració: 
Temporada 2018
Població: 
Gavà
Adreça on té lloc l'activitat: 
C. Major, 36

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Consorci de Turisme del Baix Llobregat
Telèfon: 
93 662 66 52
Gastronomia
Especial carxofa
Especial calçots

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868