Guia de l'oci

35a Festa de la Cirera del Papiol

Població: 
El Papiol
|
Telèfon: 
93 673 02 20
|
Email: 
papiol@elpapiol.cat
|
Més fira i més activitats
El Papiol treu suc de la cirera
El Papiol treu suc de la terra
Castell del Papiol
Castell del Papiol

SUC DE CIRERA PAPIOLENC, ELABORAT ESPECIALMENT PER A LA FESTA

El primer cap de setmana de juny El Papiol tornarà a celebrar una festa en homenatge a una fruita integrada a la identitat del poble, ja que durant dècades va ser molt important per a l’economia local. Enguany, gràcies a l’empresa Eladiet, instal·lada al municipi, el públic de la festa podrà tastar el suc de cirera elaborat en exclusiva per l’empresa, alhora que gaudir d’un variat programa d’activitats pensat per a tots els públics. Aquest és, a més, un dels moments de l’any en què es pot visitar la planta baixa del castell papiolenc.

“Al Papiol traiem suc de la terra”: més que una metàfora

Encara que Eladiet no es dedica a la fabricació de sucs, ha volgut crear aquest producte exclusivament promocional per col·laborar amb la Festa de la Cirera. És tracta d’un producte exclusiu, elaborat al Papiol i de producció limitada, i és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’empresa, que ha apostat per un patrocini actiu i participatiu. L’elaboració especial del producte ha comportat tot un procés complet de creació, des de la investigació per a la fabricació del suc fins a l’envasat. Es podrà tastar durant la festa fins que s’acabin les existències.

Més fira i activitats per a tots els públics

Els plans per al futur són que la festa vagi prenent més caire de fira, sense renunciar als orígens festius, impulsar la restauració i el comerç i que a banda de la cirera, també es promocionin altres productes de la terra, sobretot gastronòmics, de qualitat, autòctons, de quilòmetre zero i d’elaboració pròpia.

Pel que fa al plantejament de la festa, manté el rumb iniciat l’anterior edició: ampliar el recinte firal (emplaçat al centre urbà), augmentar el nombre de parades i oferir un programa d’activitats divers i atractiu per al públic familiar local i d’altres indrets de la comarca i la zona metropolitana. Algunes de les activitats programades giraran al voltant de la cuina amb cirera o del tast de vins ecològics, o de la cultura popular catalana (castellers i sardanes). Està prevista la visita de la mascota turística del Baix Llobregat, la puput Punxetes. També hi haurà exposició de motos i cotxes antics.

D’entre les festes dedicades a la cirera, aquesta té la singularitat que amb motiu de la celebració, el mil·lenari castell papiolenc —al voltant del qual es va construir la població—, obre les portes al públic i acull a la planta baixa una exposició de cireres i productes de la terra.

 

Data celebració: 
3 i 4 de juny
Horari de visita: 
Dissabte 3, 12 a 21 h Diumenge 4, 10 a 21 h
Població: 
El Papiol
Adreça on té lloc l'activitat: 
El Papiol
Preu: 
La majoria de les activitats són gratuïtes
Guia de l'oci
En família
Especial cireres

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Ajuntament del Papiol
Telèfon: 
93 673 02 20
Email: 
papiol@elpapiol.cat


Més fira i més activitats El Papiol treu suc de la cirera El Papiol treu suc de la terra Castell del Papiol Castell del Papiol

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868