Celebració de l'Any Tarradellas a Cervelló

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

Cervelló commemora els 40 anys del retorn del President Tarradellas

Cervelló celebrarà l’Any Tarradellas del 16 al 23 d’octubre amb un programa d’activitats per recordar el retorn del President Josep Tarradellas del seu exili a França fa 40 anys. Exposicions, presentacions de llibres, col·loquis, documentals i rutes culturals configuren el programa d’actes, entre els quals hi ha un de molt significatiu: el bateig de la Sala Polivalent gran del Centre Cívic l’Ateneu amb el nom del President. La cloenda serà el dia 23 d’octubre a l’Església de Santa Maria, que també estrenarà la nova il·luminació exterior del temple romànic.

Durant aquests dies es comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Saint- Martin-le-Beau, la localitat francesa on va viure exiliat el President durant 38 anys i amb la qual Cervelló està agermanada i manté un fort vincle que es reforça cada any amb intercanvis entre els dos municipis. Al llarg de l’any 2018 es continuarà recordant al President amb activitats a les diferents escoles del municipi, ja que no va ser fins al dia 15 de gener de l’any 1978 quan va tornar a trepitjar la seva localitat natal i va ser rebut per la població nomenant-ho fill predilecte del municipi.

Des que es va donar el tret de sortida a l’Any Tarradellas el passat 20 de març amb un acte institucional al Palau de la Generalitat, s’han succeït diversos actes arreu del territori per recordar el 40è aniversari del retorn a Catalunya organitzats pel Govern de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cervelló.

Contacte
Telèfon
93 660 00 70
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Cervelló
Data de celebració
Fins el 23 d'octubre
Població
Cervelló
Adreça on té lloc l'activitat
Diversos emplaçaments