GONG Festival de noves sonoritats

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

Gong és un festival de sons i d’artistes del nostre temps. El festival presenta noves aventures sonores que ens proposen músics de formació, procedència i influències diverses. Aquests nous artistes utilitzen com a medi d’expressió les possibilitats de instruments totalment nous i, per tant, inusuals en els llenguatges musicals convencionals.

El lloc escollit per albergar Gong, el Festival de Noves Sonoritats es tracta de la sala major de les Coves del Salnitre, un espai de grans dimensions anomenat “La catedral” que destaca per una acústica excel·lent i un ambient natural molt adequat a aquestes sonoritats.

La proposta suma, doncs, una oferta musical novedosa en un context extraordinàriament propici: un breu passeig de nit per la muntanya (poc més de cinc minuts) per endinsar-nos seguidament en els sons dels instruments i en la pròpia muntanya.

Els artistes que participen a la fascinant i singular aventura de sons esdevenen sent:

 

HORITZONS ESFÈRICS
JOSEP MANEL VEGA - DISSABTE, 27 DE JULIOL 21:00h A LES COVES

Paisatges sonors amb guitarra i percussions. És un viatge musical a través del seu darrer treball “Improvisant pel món” ens trasllada a paratges on la harmonia esdevé imatge sonora d’un estat de pau, de fusió amb el paisatge, de transmutació de l’espai en energia, tal com passa dins les coves.

 

ORA PRO NOBIS
TARTA RELENA - DISSABTE, 27 DE JULIOL 23:00h A LA TERRASSA DEL GONG

Tarta Relena és un original duo de veus que canta a capella, és a dir, sense acompanyament d’instruments, està format per Marta Torrella i Helena Ros. Ora pro nobis és el primer treball d’aquesta formació, un recull de cants i harmonies de les illes del mediterrani que ens passeja per Creta, Grecia, Còrsega, Menorca, Mallorca… del que la nostra terrassa del Festival Gong esdevindrà receptacle.

 

NIGUN
IRIS AZQUINEZER & RAVID GOLDSCHMIDT - DIUMENGE, 28 DE JULIOL 21:00h A LES COVES

Concert de Violoncel & Hand Pan Iris Azquinezer (violoncel) i Ravid Goldschmidt (HandPan) Nigun és un maridatge musical entre un instrument clàssic com el violoncel i un instrument recent com el HandPan. Una mescla de metall i corda, una mixtura de melodia i ritme amb el qual Iris i Ravid, dos intèrprets de destacada trajectòria posaran en ressonància la sala de la catedral de les coves, i a nosaltres a l’interior de la muntanya de Montserrat.

 

MA
CARME NALINI - DIUMENGE, 28 DE JULIOL 23:00h A LA TERRASSA DEL GONG

CARME NALINI és una de les millors cantants de mantres del nostre país, especialitat que interpreta amb una gran veu, transmetent una gran dosi d’energia a qui l’escolta. Els seus orígens estan vinculats al jazz i al teatre musical, va ser protagonista de musicals tan coneguts com  Mar i Cel o Flor de nit. Però la seva vocació va aparèixer quan el ioga va entrar a la seva vida. Des de llavors s’hi ha dedicat tant en la vessant docent (regenta una escola de ioga a Granollers) com amb el cant de mantres. Ha dut a terme diversos enregistraments com “Mantras” (2009) i “Cierro los ojos” l’any 2013.

Contacte
Correu electrònic
info@gong.cat
Telèfon
93 777 90 76
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Collbató
Data de celebració
27 i 28 de juliol de 2019
Població
Collbató
Adreça on té lloc l'activitat
Coves del Salnitre