Festival d'Estiu Cervelló 2017

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

17 de juny
MARIO MIRALLES: neix el 1997 a Barcelona. Començà els estudis de piano a l’escola de primària Assumpció de Nostra Senyora a l’edat de 7 anys. Més endavant estudià a l’escola de música del Centre Moral i Cultural del Poblenou amb Montserrat Segarra. Va decidir dedicar-se plenament a la música als 14 anys i un any més tard entrà al Conservatori del Liceu amb el professor Francesc Soler. Actualment sota el mestratge de Katia Michel ha rebut les millors qualificacions i crítiques del claustre de professors del Conservatori. Ha rebut classes magistrals de Tensy Krismant, Clara Yang i Alba Ventura.

El concert tindrà lloc el proper 17 de juny a l'església de Santa Maria de Cervelló, d'estil romànic i situada en el conjunt històric del Castell de Cervelló.

 

1 de juliol

ELS PERDIGOTS: tindrà lloc el dia 1 de juliol, a les 19 hores, a la Sala d'actes del Centre Cívic l'Ateneu de Cervelló.

És un grup que neix l'any 2005 amb la intenció de recrear les antigues cobles de flabiolaires amb una visió actualitzada. Format per tres músics que combinen diversos flabiols i tamborins, el grup participa en cercaviles, balls, concerts, acompanyament de balls de seguici (bastons, gegants, nans, danses, etc.), espais que fins no fa tant de temps s'identificaven amb el so d'aquests instruments tan antics.

Per compondre el nostre repertori ens hem fixat en els flabiolaires del s. XX i les peces que ens han arribat de quan tocaven sols o en grup. Així, hem recollit partitures de músics del Maresme, Vallès, Penedès, Barcelonès, Osona, etc. També hem volgut imitar l'estil d'interpretació que feien: flabiols tocats a dues mans i timbal, molt utilitzat al Vallès, cobles de tres músics amb una harmonia característica del rodal d'Arbúcies i el músic sol interpretant ballables de parella.

En cada concert procurem explicar l'ús del flabiol i tambor propi del territori on aquest es realitza, tot il·lustrant-lo amb exemples musicals. Per tot això utilitzem tamborins de diferents mides, bombos, guitarra de canyes, flabiols de diferents tipologies (de fusta o canya, amb diferents afinacions), aconseguint un concert variat de timbres i sonoritats sorprenents.

 

15 de juliol

ALEGRANSA: El grup Alegransa de música medieval tancarà el Festival d'Estiu Cervelló 2017 de música, organitzat per l'entitat Segle Nou, amb un concert a l'església romànica de Santa Maria de Cervelló el dia 15 de juliol a les 19.30 hores. És un grup especialitzat en música de l'edat mitjana amb instruments i criteris històrics. Els seus components realitzen un treball constant d'investigació de la música que interpreten, sempre basant-se en les fonts documentals originals.

Alegransa ens convida, d'aquesta manera, a apropar-nos als sons de l'època: amb instruments construïts explícitament a partir dels models antics, i una interpretació que es duu a terme sobre les partitures conservades i les dades proporcionades per l'estudi de les fonts escrites, iconogràfiques i musicològiques.

Intèrprets: Olga Miracle, soprano. Pepe Luna, cítola i guiterna. Daniel Buxeda, orgue portatiu i viola de roda Pere Olivé, psaltiri i percussió històrica.

Sala d'actes del Centre Cívic l'Ateneu de Cervelló.

 

Preu de l'entrada per a cadascun dels concerts: 10 euros (al mateix lloc del concert) Horari de visita: A les 19.30 hores.

Telèfon: 936600070

 


 

 

 

Contacte
Correu electrònic
seglenou@gmail.com
Telèfon
936600070
Nom de l'empresa organitzadora
Segle Nou
Data de celebració
1 i 17 de juliol
Població
Cervelló