Guia de l'oci

QuintoTapa - Carxofa Prat a El Prat de Llobregat

Població: 
El Prat de Llobregat
|
Telèfon: 
679245805
|
Email: 
mariano@agtbaix.cat
|

L’esdeveniment és una clara aposta pels productes agroalimentaris del Baix Llobregat, del que El Prat té dos dels més importants: el Pota Blava i la Carxofa Prat. L’AGT organitza el QuintoTapa Carxofa Prat, amb un canvi de dates important per aquesta cinquena edició: es trasllada al febrer, en una ruta més intensa i curta, i en una època en que la Carxofa Prat és troba al seu millor moment.

El Quintotapa Carxofa Prat és una ruta gastronòmica al voltant d'un producte únic. La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d’història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un mateix sabor i paladar de gran qualitat. Per tot això, actualment s’està treballant en l’obtenció del distintiu europeu de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

El QuintoTapa Carxofa Prat manté intacte el seu propòsit inicial: fer bullir l’olla durant tres setmanes per descobrir les possibilitats culinàries de la Carxofa Prat, donant protagonisme també als pagesos amb la seva verdura de referència. Els restauradors acepten el repte de crear propostes desconegudes, originals, artesanes i de qualitat. El tipus de terreny del Delta, profund i fèrtil, el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció del mar, fan que la Carxofa Prat sigui aquí més dolça i tendra.

La ruta també és una excusa més per descobrir els atractius turístics del Prat fent un recorregut gastronòmic basat en el producte local procedent del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Data celebració: 
De l’1 a l’11 de febrer
Població: 
El Prat de Llobregat
Adreça on té lloc l'activitat: 
Carrers del Prat de Llobregat
Preu: 
3€ Tapa Carxofa Prat / 2,5€ Tapa de la Casa
Guia de l'oci
Gastronomia

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Associació de Gastronomia i Turisme
Telèfon: 
679245805
Email: 
mariano@agtbaix.cat


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868