Guia de l'oci

Jornada d'Arqueologia Experimental a Santa Margarida de Martorell

Població: 
Martorell
|
Telèfon: 
937742223
|
Email: 
museus@martorell.cat
|

L'activitat es desenvoluparà al llarg de tot el dia, des de les 9 del matí fins a les 4 de la tarda aproximadament, i consistirà en la reproducció del procés de cocció de ceràmica seguint tècniques pròpies de la prehistòria.

La visita a l'experimentació estarà oberta a totes les persones interessades, en el mateix horari. A les 12h hores també es podrà visitar l'espai d'interpretació del jaciment, situat a la masia de Santa Margarida.

La cocció de ceràmica

La invenció de la ceràmica es remunta a l'època Neolítica i vinculada al procés d'eclosió de l'agricultura, encara que no de forma exclusiva. Les primeres ceràmiques, com les que veurem en aquest experiment, eren fetes sense l'ús de torn i amb pastes de composició grollera. Igualment els processos de cocció eren molt simples ja que es limitaven a col·locar les peces envoltades de la llenya que es cremaria, assolint temperatures a l'entorn dels 700º.

En el cas que podrem veure en aquesta ocasió la cocció es farà d'acord amb aquesta tècnica, lleugerament evolucionada i que permet assolir una temperatura lleugerament superior ja que les peces se situen sobre un llit de llenya dins un clot excavat prèviament en el terreny, que es cobreix també amb més llenya.

Data celebració: 
22 d'abril
Horari de visita: 
Dissabte 22 d’abril de les 9 a les 16h. A les 12h, visita de l’espai d’interpretació del Jaciment, situat a la masia de Santa Margarida.
Població: 
Martorell
Adreça on té lloc l'activitat: 
Jaciment Arqueològic de Santa Margarida. Camí de Santa Margarida, s/n (al costat del Cementiri Municipal).
Preu: 
Activitat gratuïta.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museus de Martorell
Telèfon: 
937742223
Email: 
museus@martorell.cat
Guia de l'oci


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868