Guia de l'oci

El Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera obre al públic

Població: 
Esparreguera
|
Telèfon: 
93 736 89 66
|
Email: 
info.mnactec@gencat.cat
|

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera obre al públic el tercer dissabte de cada mes

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), obrirà durant aquesta tardor el tercer dissabte de cada mes.

Els visitants podran accedir al museu, en horari de 10 a 14 hores.

Així mateix, a les 12 hores, s’oferirà una visita guiada al Museu, pel preu adicional d’1 euro (es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web www.mnactec.cat)

Fins ara el Museu de la Colònia Sedó només obria en format de visita lliure amb concertació prèvia o en jornades de portes obertes amb motiu de diades especials. La posada en marxa de les noves activitats al Museu de la Colònia Sedó s’emmarca en la voluntat del mNACTEC de potenciar aquest equipament.

La Colònia Sedó va ser fundada el 1846 per Miquel Puig i Catasús. A partir de la segona meitat del segle XIX, s’inicià la construcció d’habitatges per als treballadors, i l’ampliació de la fàbrica. Després de la Guerra Civil (1936 – 1939), s’arribà al màxim creixement de la colònia obrera, convertint-se en una de les empreses més grans i importants dins de la història econòmica i industrial de Catalunya, però al mateix temps es van iniciar els primers símptomes de crisi, que es van incrementar a partir del començament dels anys 1970 fins al tancament definitiu de la fàbrica el 1980. El Museu de la Colònia Sedó se situa en un dels antics espais industrials de la fàbrica. La visita a l’equipament permet conèixer l'estructura, el funcionament d'una colònia industrial i la seva gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.

Data celebració: 
Tercer dissabte de cada mes
Horari de visita: 
Obert els tercers dissabtes de cada mes, de 10 a 14 hores. Visita guiada a les 12h
Població: 
Esparreguera
Adreça on té lloc l'activitat: 
Polígon Industrial Can Sedó. C/ Contínues, s/n, Esparreguera
Preu: 
Tarifa general: 3,50€ (visita guiada +1€)

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Telèfon: 
93 736 89 66
Email: 
info.mnactec@gencat.cat
Guia de l'oci
Visites


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868