ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la col•lecció del MACBA

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

«ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la col·lecció del MACBA» és un projecte que aborda la contemporaneïtat des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada. Un concepte directe que, en lloc de situar les obres dins d'un àmbit temàtic o cronològic determinat, s'erigeix com un to específic; és a dir, una manera particular d'entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en art.

En termes generals, l'entusiasme s'entén com un procés subjectiu d'exaltació de l'ànim, on la passió i el fervor actuen com a detonant emocional d'allò que −ja sigui discret o ambiciós, íntim o públic− es vol aconseguir. Mitjançant una anàlisi plural del concepte, el projecte revisa la col·lecció del MACBA amb l'objectiu d'escenificar i contrastar tot un seguit de comportaments i actituds sensibles a aquesta excitació. Una posició ferma i obstinada que s'allunya d'actituds ingènues o simplement alegres i aposta per qüestions de confiança, resistència i furor a diferents nivells. L'exposició proposa un exercici d'activació de les obres on s'entrecreuen causes i desafiaments diversos, donant lloc a una selecció de reptes singulars que, situats dins de l'àmbit de l'art contemporani, transiten entre les obsessions individuals i els compromisos d'ordre estètic, social o polític.

Seguint aquestes premisses, «ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la col·lecció del MACBA» proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta: la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l’activisme de caire social i la posada en crisi de la pròpia noció d'art. D'aquesta manera, la voluntat d'artistes com Zush, Anne Lise Coste o Younès Rahmoun per construir un món propi mitjançant vivències, fantasies o creences, la repetició de gestos simples i quotidians d'Esther Ferrer, Ignasi Aballí, Dieter Roth o Tere Recarens, la performativitat de Vito Acconci o Àngels.

Inauguració: divendres 23 de febrer a les 19h

Contacte
Correu electrònic
museus@martorell.cat
Telèfon
93 774 22 23
Nom de l'empresa organitzadora
Museus Martorell Muxart
Data de celebració
Març de 2018
Població
Martorell
Adreça on té lloc l'activitat
MUXART. Espai d’Art i Creació Contemporanis, Pl. de les Hores, s/n