Exposició ‘Fisonomia del modernisme’ per l'Any Jujol140

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

Una selecció de fotografies del modernisme català fetes per l’arquitecte Toshiaki Tange és la protagonista de la primera exposició de l’Any Jujol140 a Sant Joan Despí. Vidrieres, portals, picaportes, finestres, acabats de façana o figures d’animals són alguns dels detalls que Tange ha captat amb la seva càmara en els darrers anys i que mostra en aquesta exposició.

La mostra consta d’un àmbit on es poden veure fotografies de diferents edificis modernistes realitzades als anys setanta del segle XX en pel·lícula de blanc i negre. En un segon àmbit, l’exposició agrupa gran quantitat de detalls del modernisme que encara podem observar a Catalunya. Sèries d’imatges de vidrieres, portals, picaportes, finestres, acabats de façana, cares, figures d’animals de pedra o de ferro, detalls d’edificis modernistes que Toshiaki Tange ha captat amb la seva càmara i que ara mostra en aquesta exposició.

Entre les imatges que ha fotografiat Tange hi ha detalls de diverses obres de l’arquitecte Josep Maria Jujol, com ara de Can Negre, la Torre de la Creu i la Casa Rovira (Sant Joan Despí), de l’església de Vistabella (la Secuita), de la Casa Bofarull (els Pallaresos) o de la Torre Sansalvador (Barcelona). Tange considera que Jujol és “un personatge interessant dins del modernisme i, per desgràcia, poc conegut i poc valorat”.

‘Fisonomia del modernisme’ és la primera exposició que l’Ajuntament de Sant Joan Despí organitza en el marc de la commemoració de l’Any Jujol140, el moviment artístic, cultural i social que vol difondre la figura de Josep Maria Jujol, tot coincidint amb el 140 aniversari del naixement d’un arquitecte que és referent del modernisme català.

L’Any Jujol140 es perllongarà fins la tardor de 2019 i inclourà l’organització d’activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, promocionals, socials i ciutadanes, a Sant Joan Despí, ciutat que promou l’esdeveniment, i també en altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol i al seu llegat arquitectònic.

Contacte
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Sant Joan Despí
Data de celebració
Fins al 30 setembre de 2018
Població
Sant Joan Despí
Adreça on té lloc l'activitat
Centre Jujol-Can Negre, Pl. de Catalunya, s/n