Espais Naturals del delta del Llobregat

Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya. Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb una de les escasses poblacions de trencadalla de Catalunya, amb presència de Stachys marítima, i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. No hi ha cap gran metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i gaudir-hi del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals. I el millor de tot: és a tocar de casa!

Àrees de lleure:

  • Espais naturals del riu
  • Remolar-Filipines i Basses de Can Dimoni

Equipaments i punts d'informació:
Disposen de punts d'informació, tot i que les Basses de Can Dimoni sols està obert els diumenge de 10 a 14 h. de octubre a maig. Els espais disposen d'itineraris senyalitzats, miradors i aguaits per a l'observació d'aus.

Activitats, itineraris i visites:
El Consorci organitza activitats per als visitants des de l'octubre fins al juny (agendes d'activitats de tardor, hivern i primavera) amb activitats adreçades a diferents tipologies de visitants, des de cursos especialitzats, fins a activitats familiars. Hi ha activitats gratuites i altres que de pagament. La visita als itineraris de manera individual és gratuïta, però en grups organitzats cal fer pagament. Per a guiatge de grups es pot contractar els serveis d'alguna de les entitats acreditades o del Consorci, que també ofereix aquest servei.

Pestanyes verticals

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868