Comencen els treballs d'adequació del sender de l’ermita de Bruguers de Gavà

Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres d’adequació del sender entre el camí dels Boscos i l’ermita de Bruguers i les millores per al seu accés des del nucli urbà. La intervenció, subvencionada per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu dotar d’un accés còmode i segur, a peu o en bicicleta, a l’Ermita de Bruguers, sigui des del nucli urbà o des de la zona de lleure de la Sentiu. Els treballs tindran una durada aproximada d’un mes.

Es tracta d’un indret molt utilitzat, i amb aquesta actuació es donarà continuitat a diferents camins que travessen el Parc del Garraf i arriben fins el Castell d’Eramprunyà.

Per una banda s’intervindrà en l’actual drecera entre el camí dels boscos i l’Ermita de Bruguers, descrita al projecte com a sender B. Aquesta drecera, de 450 metres de longitud, es reconvertirà en un traçat més còmode per a excursionistes i ciclistes mitjançant uns pendents adequats i una secció d’1,5 metres d’amplada aproximadament. Aquest sender s’ubica al Parc del Garraf i, per tant, l’actuació s’adaptarà, en la mesura del possible, a la topografia existent.

També s’actuarà a l’actual pista que uneix el nucli urbà i el camí de Can Mas (discorrent en paral·lel a la carretera de la Sentiu fins a arribar al fons de can Llong i seguint per l’antic camí de la Sentiu, el camí del Bonet i el camí dels Boscos) i que té una longitud de 4,2 km. En aquesta primera fase es realitzaran una desena d’intervencions ubicades en l’encreuament amb la carretera de la Sentiu i els seus voltants. L’objectiu d’aquestes obres és la millora del paviment i del drenatge existent, així com la senyalització de l’encreuament del sender per garantir la seguretat dels usuaris del camí.

Aquesta actuació s’emmarca dins un projecte molt més ampli d’adequació de camins en el terme municipal de Gavà. Així, a partir del proper 15 d’octubre es portaran a terme diferents actuacions a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal (ADF). En concret s’actuarà en diversos camins com són: de la serra de les Ferreres, de can Quatre, de can Vinyes, de la carretera de Begues al Castell i de can Bassoles. Així mateix, es contempla millorar el ferm del camí perimetral de ca n’Espinós i de les gosseres de la Sentiu a la urbanització.

D’altra banda, i com a treballs de prevenció d’incendis es procedirà a la tala de pins en mal estat al camí de la Sentiu.

En gran mesura, totes aquestes accions s’emmarquen en el desenvolupament de la Xarxa de Camins i Senders Turístics de Gavà, la qual ha de permetre accedir de forma agradable als principals elements d’interès natural, patrimonial i paisatgístic d’aquest territori. Aquesta xarxa també proposa millores en un futur en altres camins del municipi, com són el camí Medieval, el camí del Pla de Querat, el camí de la riera de les Comes, el camí del Mar, de la Maiola o el camí de la Pineda i el Passeig Marítim. Així mateix, es vol actuar en itineraris de natura com són els recorreguts de la Font del Ferro, el de can Torrent i de la Clota.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868