El Pollastre i Capó del Prat és el Plat Favorit dels Catalans 2017

El Pota Blava es va imposar a la gran final d'El Plat Favorit dels Catalans en el concurs que premia al millor plat elaborat amb productes de qualitat catalans reconeguts amb els segells de DOP (Denominació d'Origen Protegida) i IGP (Indicació Geogràfica Protegida).

El confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, es va proclamar el diumenge 19 de novembre Plat Favorit dels Catalans després de rebre 14.926 vots a la final del concurs, guanyant a les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant la DOP Avellana de Reus. La final es va organitzar al Fòrum Gastronòmic de Girona, en què els dos xefs dels restaurants finalistes, Susana Aragón i José Miguel Lozano, van cuinar en directe les dues receptes.

D’aquesta manera, el Pota Blava pren el relleu de l’Escudella i Carn d’Olla, que va guanyar la primera edició del concurs, celebrada l’any passat. El concurs, organitzat per la revista CUINA i Catalunya Ràdio, està patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i, amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

Èxit de participació i protagonisme dels xefs del Baix Llobregat

L’edició d’enguany del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans ha estat un èxit de participació. Així, des del 16 d’octubre, quan va començar amb 22 plats participants, fins al 19 de novembre, quan hem conegut el guanyador, s’han rebut més de 200.000 vots per triar el plat guanyador.

El Fòrum Gastronòmic també va servir com a reconeixement de la gastronomia basada en el producte local del Baix Llobregat. El xef santboià Albert Mendiola, del restaurant Marimorena (Sant Boi de Llobregat), es va proclamar Cuiner de l'Any 2017, després de superar en la votació popular a la resta dels cinc finalistes, seleccionats per un jurat d'experts professionals

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868