Participació en la cinquena edició dels premis Edurecerca

La 5a edició d’Edurecerca, amb un èxit de participació, es consolida com a referent en el reconeixement d’excel.lència dels treballs de recerca de l’alumnat del Baix Llobregat. Deu dels tretze premis lliurats recauen en dones.

El divendres 16 de juny de 2017 es va celebrar al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat la cinquena edició dels Premis Edurecerca que tenen com objectiu reconèixer la tasca d’investigació que es realitza als instituts de la comarca.  

L’acte es va obrir amb la intervenció de l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, el Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, la Directora dels serveis d’ensenyament del Baix Llobregat, Nuria Vallduriola, i el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat,  Josep Perpinyà que va destacar la importància de posar en valor el coneixement dels i de les joves, i fomentar la recerca dins de la nostra comarca.

Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb la col.laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta, Innobaix, UPC, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, la Fundació Marianao, CRAM, Diputació de Barcelona  i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

A l’acte va assistir també Conseller d’educació del Consell Comarcal, Jordi Gil, i la Consellera de les Dones, Vicky Castellanos, que va atorgar el Premi a la Laura Dinarès Martin de l’Institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat, pel seu treball “De la lucha de clases a la lucha de géneros. Trincheras cotidianas contra el patriarcado”. El conseller de medi ambient, Jesús Blanco, en representació del Parc Agrari va premiar la recerca “Efecte del ph i la saliniat en el creixement de la carxofa”, elaborat per Sandra Rasero López de l’IES Salvador Dalí del Prat de Llobregat.

Des del Consorci de Turisme, la consellera Mireia Monfort, va guardonar als estudiants Lidia Jiménez i Raul Arroyo de l’IES Frederic Monpou de Sant Vicençs dels Horts per la “Elaboració d’un spot publicitari”, i des de l’Arxiu Comarcal, i a mans del conseller de Cultura i Memorial Democràtic, Lluís Monfort, es va premiar a l’estudiant Marina Moreno Navarro per “365 dies de silenci El "Año de la Victòria" a Olesa de Montserrat i Martorell”  de l’IES Voltrera d’Abrera.

Des del Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, es va obsequiar els treballs guanyadors amb un pack d’oci de la comarca patrocinat pel Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels, Museus de sant Boi, Parc Arqueològic Mines de Gavà, Sombici, l’Enrajolada, Club Nàutic Castelldefels, Restaurant Samaranch, Taula Casolana, Style Outlet Viladecans, Monestir de Montserrat, Coves de Montserrat, Passió d’Esparreguera i Tinta i Vi. Els guanyadors i les guanyadores van rebre també vals de compra de material escolar aportats per la Diputació de Barcelona.

 

Agraïment especial a les empreses turístiques del Baix Llobregat que han col·laborat en els premis:

Canal Olímpic De Catalunya De Castelldefels

Club Nàutic Castelldefels

Coves de Montserrat, Collbató

L’enrajolada, Casa Museu Santacana de Martorell

Monestir de Montserrat

Museus de Sant Boi

Parc Arqueològic Mines de Gavà

Passió d’Esparreguera

Restaurant Samaranch

Restaurant Taula Casolana

Sombici

Viladecans The Style Outlets

Tinta I Vi, Estudi D'art Pintura Amb Vi De Marta Arañó