Visites guiades al Museu de la Colònia Sedó

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

La Colònia Sedó, a tocar del riu Llobregat, en el terme municipal d’Esparreguera, va estendre la seva activitat durant més de 130 anys (1846-1980) i era, amb diferència, la colònia tèxtil més gran d’Espanya. Hi van arribar a treballar unes 4.000 persones, una tercera part de les quals vivia a la colònia obrera, mentre que la resta venien dels pobles dels voltants, especialment d’Esparreguera i d'Olesa de Montserrat.

Al Museu podem veure una instal·lació hidràulica única a Europa dissenyada per aprofitar al màxim l’energia de l’aigua. Es tracta d'una turbina de 1.400 cavalls. La visita permet entrar físicament dins de la turbina i entendre com subministrava energia a la fàbrica. 

A l’exterior es poden veure gairebé totes les edificacions originals de la colònia tèxtil dedicades a la producció de teixits: la filatura (que amb una longitud de 140 m és la més gran d’Espanya), els telers, la secció dels acabats (blanqueig, tint, aprestos) amb les seves tres xemeneies, una d’elles de forma helicoïdal; i també el tram final de l’aqüeducte que portava l’aigua del Llobregat des de la pressa del Cairat (construïda 4 km riu amunt) fins a la turbina.

PREU:

ENTRADA GENERAL 5 €
ENTRADA REDUÏDA 3 €*

Persones de 65 anys o més, Pensionistes, Persones titulars del Carnet Jove, Estudiants amb carnet d’estudiant internacional, Persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, Grups no turístics de 10 o més persones. Si tot el grup o alguns dels membres tenen dret a entrada gratuïta poden continuar gaudint d’aquesta reducció.

Persones de 16 a 25 anys, Famílies (2 adults i una criatura o més)

ENTRADA GRATUÏTA**
**Persones menors de 16 anys, Persones en situació d’atur, Membres de l’ICOM (International Council of Museums) i de l’ICOMOS (International Council of Monuments), Membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, Guies turístics professionals
Professat d’ensenyament reglat, Professionals de premsa en exercici de la seva feina, hagin comunicat prèviament per escrit la seva visita. Persones amb certificat de discapacitat. L’acompanyant tindrà tarifa gratuïta si la targeta acreditativa de la discapacitat identifica que la persona necessita acompanyant, Famílies d’acollida, Grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia, alumnes del sistema educatiu de règim general i d’educació especial acompanyats del professorat
Socis de l’AMCTAIC, Jornades de portes obertes: Dia Internacional dels Museus (al voltant del 18 de maig). Festa Major d’Esparreguera (febrer). Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre). Jornades Europees del Patrimoni (octubre).

NOTA: En els casos d’entrada reduïda i/o gratuïta es demanarà l’acreditació corresponent.
Tarifes aprovades pel Consell d’Administració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Contacte
Correu electrònic
cecbll@llobregat.info
Telèfon
936663527
Nom de l'empresa organitzadora
CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT
Data de celebració
Caps de setmana i festius de 2020
Horari
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h
Població
Esparreguera
Adreça on té lloc l'activitat
Carrer Continuas, s/n, 08292 Esparreguera, Barcelona
Preu
Entrada general 5 €. Entrada reduïda 3 €
Mesures de seguretat
Obrim amb les mesures sanitàries i higièniques prescrites i amb totes les condicions necessàries per facilitar l'acollida de visitants. Com serà la visita al Museu? • Podreu optar per la modalitat de visita lliure o per la de visita guiada. • L'aforament es limitarà a un terç del màxim permès. • Les visites guiades seran d'un màxim de 10 persones Quines mesures heu de prendre? • La mascareta serà obligatòria durant la visita al Museu i al recinte industrial. • Es disposarà de gel hidroalcohòlic per als visitants.