Activitats educatives

Parc Natural del Garraf

Població: 
Viladecans
|
Telèfon: 
93 647 21 21
|

El Garraf blanc és un paisatge rocós amb nombroses cavitats subterrànies formades per l'acció de l'aigua sobre les roques calcàries. El seu relleu suau presenta a les fondalades rieres seques, penya-segats, dolines i rasclers. Aquest paisatge està dominat per la màquia litoral de garric i margalló amb matolls olorosos i la palma o margalló amb aire exòtic i fulles elegants.

El Garraf vermell presenta un gran contrast respecte del dominat per les roques calcàries. Aquest paisatge canvia visiblement d'una vessant a l'altre de la muntanya. Al Garraf vermell hi trobem conglomerats, gresos i argiles, que es van formar fa uns 213 milions d'anys i que presenten una erosió espectacular on es formen arcs naturals. Al seu damunt hi ha un alzinar esclarissat amb pi blanc i amb un sotabosc frondós on hi dominen els brucs i el marfull.
 

L’excursió s’inicia amb l’audiovisual del Parc Natural del Garraf al Centre d’informació de La Pleta i continua amb la descoberta de la geologia i la vegetació del Massís del Garraf a través d’un itinerari.

 

Data celebració: 
2019 - 2020
Població: 
Viladecans

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
FUNDACIÓ PRIVADA SIGEA
Telèfon: 
93 647 21 21
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Adults
Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita

Fundació Privada SIGEA

Fundació Privada Sigea és una entitat pionera amb més de 15 anys d’experiència en la realització de visites escolars als espais naturals i al patrimoni històric del Baix Llobregat. Des de la nostra seu a Viladecans gestionem les reserves dels grups escolars i les visites guiades als diferents espais naturals i al patrimoni històric de la comarca: - Espais naturals del Delta del Llob. - Parc natural del Garraf. - Parc de Collserola. - Platges del Delta del Llobregat. - Parc agrari del Baix Llobregat. - Patrimoni històric comarcal. Els educadors reben als grups als punts de trobada i guiant les activitats amb la col•laboració de mestres/professors, interactuen amb el grup segons el nivell educatiu i característiques. Som docents professionals amb un bon coneixement del territori i els seus valors. Les activitats és realitzen a partir d’unitats didàctiques amb el suport de materials pedagògic dissenyats per potenciar la descoberta i l’experimentació en el coneixement de l’entorn. Persona de contacte: Estrella González

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868