Activitats educatives

Experimentem la Pintura amb Vi (sense alcohol).

Població: 
Sant Esteve Sesrovires
|
Telèfon: 
687 82 87 78
|
Email : 
info@tintaivi.com
|

Objectius dels Tallers

Descobrir en el vi una forma d'expressió diferent, a través de la qual ens endinsem en el coneixement d'un producte molt present i important de Catalunya.

En un País de vinyes i de vi que, al marge de les seves connotacions econòmiques, són un clar exponent de la nostra cultura. Conèixer-la a través de l'art, els durà a endinsar-se en una nova forma d'entendre-la. Treballar amb el vi i els elements de la vinya, creant petites obres d'expressió plàstica, permetrà reforçar aquesta matèria i aprofundir, al mateix temps, en una part molt important de la nostra cultura: El conreu de la vinya i els productes que se n'extreu.

A través dels continguts del taller, els alumnes descobriran les diferents varietats de sòl, de raïm, tipus de vi i els seus colors. La influència del sol, de la pluja i temperatura en el creixement de la vinya i les característiques que d'aquests elements n'obté el producte final, el raïm.

Farem un  passeig per la comarca amb un vídeo de la D.O. per amabilitat de l'INCAVI (paisatge i música clàssica; durada 4').

Els tallers estan classificats:

Educació Primària - Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Superior

Educació Secundaria

-Durada:1h.

-Mínim: 20 alumnes

-Màxim: 40 alumnes amb presencia d'un docent o acompanyant.

Els alumnes han de portar roba que es pugui embrutar.

El Vi que utilitzarem està totalment evaporat i sense alcohol; en el cas del adults el vi podrà contenir alcohol (opcional)

Possibilitat de Tallers per a Educació especial i per a Adults

Possibilitat de realitzar més d'un taller al dia.

 

Què farem?

S'ensenya als alumnes exemples del que pintarem i algunes obres pintades amb vi que portaré per poder explicar, per a grups d'Educació Especial es valorarà amb l'escola el que més s'adapti a les seves necessitats.

Seguidament comencem el taller on amb l'ajuda dels elements que tenim (taps de suro, pàmpols, esponges naturals, etc...), realitzem, segons l'edat, una petita obra de la vinya o del tema que l'escola indiqui.

Jo els hi hauré preparat el dibuix amb anterioritat (segons l'edat dels alumnes) i els ajudaré en el procés de pintar, després pintaran una altre dibuix (tema lliure) amb vi, si queda temps. En acabar, els alumnes s'enduen el treball a casa, prèviament assequem amb una mica de paper absorbent el sobrant de vi.

Opcional: En el tallers també podrem crear petites obres plàstiques amb reciclatge de taps de suro, creant formes amb el taps que portaré tallats i preparats per enganxar en les làmines per seguidament pintar-ho amb vi.

Data celebració: 
2020 - 2021
Horari de visita: 
Els tallers es realitzaran en l'horari que indiqui l'escola.
Població: 
Sant Esteve Sesrovires
Adreça on té lloc l'activitat: 
Ens desplacem al centre educatiu
Preu: 
EDUCACIÓ PRIMÀRIA (tres cicles): 6€ per alumne. EDUCACIÓ SECUNDARI: 7€ per alumne. **En cas de voler fer les obres amb reciclatge de taps de suro, el cost addicional serà d'1€ per alumne. *El preu inclou tot el material (el vi utilitzat és un criança de bota del Penedès i no conté alcohol) Cost desplaçament 0,28€ per Km. *El preu per adults i educació especial s'ha de demanar pressupost.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Tinta i Vi, Estudi d'art Marta Arañó
Telèfon: 
687 82 87 78
Email : 
info@tintaivi.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Educació especial
Adults
Nombre d'alumnes per grup: 
20
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
1 mes

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868