Activitats educatives

Experimentem la Pintura amb Vi (sense alcohol)_Oferta Educativa

Població: 
Sant Esteve Sesrovires
|
Telèfon: 
687828778 Marta
|
Email : 
info@tintaivi.com
|

Objectius dels Tallers

Descobrir en el vi una forma d'expressió diferent, a través de la qual ens endinsem en el coneixement d'un producte molt present i important de Catalunya.

En un País de vinyes i de vi que, al marge de les seves connotacions econòmiques, són un clar exponent de la nostra cultura. Conèixer-la a través de l'art, els durà a endinsar-se en una nova forma d'entendre-la. Treballar amb el vi i els elements de la vinya, creant petites obres d'expressió plàstica, permetrà reforçar aquesta matèria i aprofundir, al mateix temps, en una part molt important de la nostra cultura: El conreu de la vinya i els productes que se n'extreu.

A través dels continguts del taller, els alumnes descobriran les diferents varietats de sòl, de raïm, tipus de vi i els seus colors. La influència del sol, de la pluja i temperatura en el creixement de la vinya i les característiques que d'aquests elements n'obté el producte final, el raïm.

Farem un  passeig per la comarca amb un vídeo de la D.O. per amabilitat de l'INCAVI (paisatge i música clàssica; durada 4').

Els tallers estan classificats:

Educació Infantil

Educació Primària - Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Superior

Educació Secundaria i Batxillerat

-Durada:1h. aprox.

-Mínim: 35 alumnes al dia

15/20 alumnes per grup

-Màxim: 40 alumnes per grup amb presencia d'un docent o acompanyant.

Els alumnes han de portar roba que es pugui embrutar.

El Vi que utilitzarem està totalment evaporat i sense alcohol; en el cas del adults el vi podrà contenir alcohol (opcional)

Possibilitat de Tallers per a Educació especial i per a Adults

Què farem?

S'ensenya als alumnes exemples del que pintarem i algunes obres pintades amb vi que portaré per poder explicar, per a grups d'Educació Especial es valorarà amb l'escola el que més s'adapti a les seves necessitats.

Seguidament comencem el taller on amb l'ajuda dels elements que tenim (taps de suro, pàmpols, esponges naturals, etc...), realitzem, segons l'edat, una petita obra de la vinya o del tema que l'escola indiqui.

Jo els hi hauré preparat el dibuix amb anterioritat (segons l'edat dels alumnes) i els ajudaré en el procés de pintar, després pintaran una altre dibuix (tema lliure) amb vi, si queda temps. En acabar, els alumnes s'enduen el treball a casa, prèviament assequem amb una mica de paper absorbent el sobrant de vi.

Opcional: En el tallers també podrem crear petites obres plàstiques amb reciclatge de taps de suro, creant formes amb el taps que portaré tallats i preparats per enganxar en les làmines per seguidament pintar-ho amb vi.

Mesures de seguretat: 
En activitats de Pintura amb Vi realitzades en els Centres Educatius: En totes les activitats s'aplicarà el protocol per evitar el contagi del SARS-COV2: Les activitats es realitzaran preferiblement a l'aire lliure, en espais tancats es tindrà de poder ventilar i els assistents hauran de mantenir la distància de seguretat (2m.) o la màxima possible, en qualsevol cas hauran de portar mascareta. Els mantells estaran desinfectats amb productes desinfectants i virusides, el material per realitzar el taller (llapis, goma, pinzells, retoladors, etc.) es portaran esterilitzats i no es compartirà el seu ús. El paper utilitzat haurà estat reposant 1 setmana o més abans del seu ús. Els assistents tindran a disposició guants i mascaretes a preu de cost. Durant tota l'activitat, els assistents tindran a disposició gel hidroalcohòlic. Durant el taller jo portaré mascareta i si l'activitat no és a l'aire lliure, possiblement pantalla. El Centre, haurà d'haver desinfectat el espais, taules i cadires abans de l'activitat i entre cada grup d'alumnes, ja sigui en una sala interior o exterior. Per part de Tinta i Vi, s'entregarà als usuaris una Declaració Autoresponsable, on estaran indicades les mesures se seguretat aplicades en l'activitat per a la seva tranquil•litat, on es demanarà les seves dades per en cas de contagi, es pugi fer el seguiment de l'usuari per part de les Autoritats Sanitàries; en cap cas es faran servir per a qualsevol altre ús. També en aquest document, l'usuari declara que ni el signat de la Declaració, ni el seu nucli familiar, tenen cap símptoma que pugui fer pensar que en aquell moment puguin estar contagiats del SARS-COV2. En el cas de tallers per a nens, aquest Declaració la hauran de complimentar els pares abans de començar l'activitat . En la Formació Educativa aquesta Declaració la podrà signar l'Escola. Agraeixo a tots els usuaris la seva responsabilitat d'actuació davant aquesta pandèmia i que segur amb la voluntat i esforç de tots, acabarem amb ella.
Data celebració: 
Tot el curs escolar
Horari de visita: 
Segons necessitats de l'Escola
Població: 
Sant Esteve Sesrovires
Adreça on té lloc l'activitat: 
Em desplaço als Centres d'Ensenyament
Preu: 
EDUCACIÓ INFANTIL 4€ EDUCACIÓ PRIMÀRIA (tres cicles): 5€ per alumne EDUCACIÓ SECUNDARIA I BATXILLERAT: 6€ per alumne **En cas de voler fer les obres amb reciclatge de taps de suro, el cost addicional serà d'1€ per alumne. - *Per fer l'activitat es necessita un mínim de 35 infants total, al dia. - *Preu per desplaçament 0.32€/Km.
Documentació adjunta: 

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Tinta i Vi, Estudi d'art Marta Arañó
Telèfon: 
687828778 Marta
Email : 
info@tintaivi.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació infantil (2 a 6 anys)
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Cicles Formatius
Educació especial
Adults
Nombre d'alumnes per grup: 
15
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
15 dies

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868