Activitats educatives

Pigments amb Fang i Vi_Oferta Educativa

Població: 
Sant Esteve Sesrovires
|
Telèfon: 
687828778 Marta
|
Email : 
info@tintaivi.com
|

L’art com a vehicle d’expressió i coneixement

Pigments és un projecte en comú de la Marta i la Rebeca, per fusionar la pintura amb vi (sense alcohol) i la ceràmica. Volem transmetre les nostres experiències i compartir-les en diferents tallers. Amb aquests tallers donem a conèixer el nostre ofici i fent que els infants gaudeixin d’una experiència molt enriquidora.

Amb les seves mans i la seva imaginació es convertiran en petits-grans artistes.

Conèixer la cultura del terrisser i de la vinicultura a través de l’art ens portarà a una nova manera d’entendre-la.

El vi i el fang ens transmeten la seva història.

El vi, vivim en terra de vins, de grans vins i amb aquests tallers volem que ens parli fora d’una copa, que ens transmeti el valor de l’esforç de les mans que l'han treballat, que ens parli de l'entorn i del terreny on ha crescut, del seu color, etc.

El fang ens proporcionarà gaudir amb la textura i els diferents colors cromàtics que ens dóna la terra.

Objectius del taller

Descobrir la pintura amb vi sobre ceràmica, una forma d’expressió diferent, a través de la qual ens endinsem en el coneixement d’un producte molt present i important de Catalunya.

A través dels continguts del taller, els alumnes descobriran les diferents varietats de sòl, de raïm, tipus de vi i els seus colors expressant aquests elements sobre una peça de fang cuita.

Tots els tallers  estan adaptats a cada nivell.

Procés de treball

La Marta i la Rebeca ens introdueixen en el seu ofici amb un vídeo.

A través del vídeo treballaran la idea.

Cada infant plasmarà la seva idea dibuixant amb una làmina que la pintaran amb vi (sense alcohol),

Un cop definit l’esbós pintaran amb vi sobre la peça de ceràmica.

-El contingut de l'activitat s'adaptarà a cada curs.

Educació Primària - tots els cicles.

Educació Secundaria i Batxillerat

Possibilitat de Tallers per a Educació especial i per a Adults.

Durada del taller

El taller té una durada aproximada d’una hora.

Mesures de seguretat: 
En activitats de Pintura amb Vi realitzades en les instal•lacions del Client: En totes les activitats s'aplicarà el protocol per evitar el contagi del SARS-COV2: Les activitats es realitzaran preferiblement a l'aire lliure, en espais tancats es tindrà de poder ventilar i els assistents hauran de mantenir la distància de seguretat (2m.) o la màxima possible, en qualsevol cas hauran de portar mascareta. Els mantells estaran desinfectats amb productes desinfectants i virusides, el material per realitzar el taller (llapis, goma, pinzells, retoladors, etc.) es portaran esterilitzats i no es compartirà el seu ús. El paper utilitzat haurà estat reposant 1 setmana o més abans del seu ús. Els assistents tindran a disposició guants i mascaretes a preu de cost. Durant tota l'activitat, els assistents tindran a disposició gel hidroalcohòlic. Durant el taller jo portaré mascareta i si l'activitat no és a l'aire lliure, possiblement pantalla. El Client, haurà d'haver desinfectat el espais, taules i cadires abans de l'activitat, ja sigui en una sala interior o exterior. Per part de Tinta i Vi, s'entregarà als usuaris una Declaració Autoresponsable, on estaran indicades les mesures se seguretat aplicades en l'activitat per a la seva tranquil•litat, on es demanarà les seves dades per en cas de contagi, es pugi fer el seguiment de l'usuari per part de les Autoritats Sanitàries; en cap cas es faran servir per a qualsevol altre ús. També en aquest document, l'usuari declara que ni el signat de la Declaració, ni el seu nucli familiar, tenen cap símptoma que pugui fer pensar que en aquell moment puguin estar contagiats del SARS-COV2. En el cas de tallers per a nens, aquest Declaració la hauran de complimentar els pares abans de començar l'activitat, En l'oferta educativa en Centres d'Ensenyament, aquesta Declaració Responsable la podrà signar l'Escola.. Agraeixo a tots els usuaris la seva responsabilitat d'actuació davant aquesta pandèmia i que segur amb la voluntat i esforç de tots, acabarem amb ella.
Data celebració: 
Tot el curs escolar
Horari de visita: 
Segons necessitats de les escoles. Possibilitat de fer més d'un taller al dia.
Població: 
Sant Esteve Sesrovires
Adreça on té lloc l'activitat: 
Ens desplacem als Centres d'Ensenyament
Preu: 
Segons la peça a treballar: -Bol, Platet o Marc Peces per infants de totes les edats Preu 7€/infant -Pàmpols, porró o canti Peces per infants a partir de 7 anys Preu 8€/infant *Per fer l'activitat es necessita un mínim de 35 infants total, al dia. *Preu per desplaçament 0.5€/Km.
Documentació adjunta: 

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Tinta i Vi, Estudi d'art Marta Arañó i Taller Zenc
Telèfon: 
687828778 Marta
Email : 
info@tintaivi.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Cicles Formatius
Educació especial
Adults
Nombre d'alumnes per grup: 
20
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
15 dies

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868