Alberg Cal Ganxo

Comparteix:

El Centre d'Activitats Ambientals Cal Ganxo, inaugurat l'1 de maig de 1997, és un equipament municipal, depenent de l'Ajuntament de Castelldefels, que està situat a aproximadament un kilòmetre del Castell de Castelldefels, dintre dels límits del Parc Natural del Garraf (de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona).

Des de Cal Ganxo es porten a terme actuacions d'educació i sensibilització ambiental, de coneixement de l'entorn natural, de ciències naturals i d'astronomia (amb la col·laboració de l'Agrupació Astronòmica de Castelldefels). Aquestes actuacions abasten tant l'ecologia urbana, amb activitats organitzades per al públic general com activitats dirigides als centres educatius. Anualment gaudeixen del Programa d'Educació Ambiental municipal (gratuït per a les escoles de Castelldefels) aproximadament 7000 alumnes de la ciutat.

També des de Cal Ganxo es coordinen les activitats de l'Hora del Medi Ambient, que ténen lloc els dimecres alterns (consulteu l'agenda d'activitats municipal del menú principal) a la Biblioteca Central. Durant l'estiu, l'Hora del Medi Ambient es trasllada a la Biblioteca Carme Romaní (biblioteca de la platja).

La seva ubicació a tan sols 1 km del castell de la ciutat, a 3 km de la platja i envoltat d'un entorn natural immillorable, juntament amb les seves característiques,  amb una gran aula per a activitats educatives, menjador, pati tancat i un observatori astronòmic, el converteixen en un lloc ideal per desenvolupar-hi les activitats que el mateix centre ofereix. Cal Ganxo és una porta d'entrada al Parc Natural del Garraf, des de davant mateix del centre surten tres itineraris a peu (a la Guixera, al Turó del Fanxó i al Turó del Vinadé) i molt a prop es  troben la deixalleria, el pícnic i de Can Roca, la zona d'escalada de la Roca Negra i l'hort pedagògic de La Guixera.

Cal Ganxo, a més ofereix el servei d'alberg, amb 44 places distribuïdes en 3 habitacions (18, 18 i 8). Aquest servei està gestionat actualment per la Fundació Catalana de l'Esplai.

Els centres d'ensenyament primari i secundari públics i concertats que organitzin estades a Cal Ganxo poden accedir a una subvenció de fins el 40% del cost de l'estada, atorgada per la Diputació de Barcelona

Caractrístiques de la casa:

  • Places. 44
  • 1 habitació adaptada
  • Gran sala d’activitats i /o reunions
  • Ascensor
  • Pati tancat
  • Observatori astronòmic

Activitats al voltant de casa:

Itineraris (excursions a peu)

  • Excursió al turó d’en Fanxó
  • Excursió a al turó d’en Vinader
  • Excursió al fondo de Can Roca

(Aquest tres itineraris parteixen de Cal Ganxo, allà trobareu un mapa indicatiu per a realitzar-los)

Punts d’interès turístics

 

 

Contacte
Correu electrònic
calganxo@fundesplai.org
accc@fundesplai.org
Telèfon
93 474 46 78
Nom de l'empresa organitzadora
Cal Ganxo
Data de celebració
2019-2020
Població
Castelldefels
Adreça on té lloc l'activitat
Camí de Cal Ganxo, s/n
Classificació
Activitats educatives
Cases de colònies
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)