Aigua i població

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

Què tenen en comú l’aixeta de l’aigüera, la nevera i la bombeta de l’habitació? L’aigua n’és una possible resposta: més enllà de beure’n, comprovarem que l’aigua està relacionada amb els aliments que mengem o amb l’energia que produïm. La Central Cornellà forma part de la «sala de màquines» de Barcelona. La seva instal•lació de vapor ens mostra com funcionava l’abastament d’aigua i la generació d’electricitat fa cent anys, com també el sistema actual de distribució. Aquest itinerari ressegueix les connexions entre l’aigua i el nodriment urbà des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Itinerari per a ESO C1, C2 i CFGM amb una durada de 75 minuts.

 

vertical

Nombre d'alumnes per grup: 
30
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868