Escoles a la Masia Molí de Can Batlle

Comparteix:

El Centre d’Interpretació del Patrimoni - Masia Molí de  Can Batlle és un equipament d’interès històric i cultural  que es compon d’una masia del s. XVII, on es poden  visitar alguns dels elements originaris, com la cuina, la  llar de foc, la pica, un cup de vi, la quadra, l’era, la bassa  i el pati.

També s’hi pot visitar, en la part museïtzada, dos molins  fariners: un de rodet horitzontal del s. XV i un altre, del  S.XIX, mogut per una gran roda de calaixos de més de 10 m de diàmetre, única a les comarques de Barcelona i  de les poques que queden en el territori català.  A través  de la visita guiada, coneixerem quins són els elements principals dels molins fariners i el seu funcionament, com  era l’ofici de moliner i quines eines feien servir. I també la importància del pa així com el procés d’obtenció del blat i  la farina.

El Centre d’Interpretació del Patrimoni-Masia Molí de Can  Batlle presenta elements i continguts que s’ enmarquen  dins els àmbits de coneixement cientificotècnics,  historicoculturals, de l’alimentació, del llenguatge i  conceptes pròpis de la molineria.

Així també, organitzem diferents tallers per l'aprenentatge dels alumnes. Aquests tallers tenen molt a veure amb l'essencia de la Masía molí de Can Batlle. Els oferits son:

- Fem de fornes? : Es pretén que els  alumnes es familiaritzin amb els ingredients amb els  quals es fa el pa amb l’objectiu final que ells mateixos  facin un petit panet que se’l podran emportar a casa.

- L'aula al bosc : Consisteix a anar al bosc Fèlix Alzina i  aprofundir en els diferents aspectes que configuren la  muntanya de Vallirana. La transformació tant de lbosc com del nostre entorn, la vegetació, flora,fauna… Agafarem fulles de plantes i després les portarem a  l’escola on treballarem un dossier d’activitats per conèixer i diferenciar els diferents tipus de fulles,  donant pautes de com fer un herbari.

Taller de Ceràmica: Els alumnes descobriran un món màgic de formes i  colors a través del fang. Faran volar la imaginació creant  la seva pròpia figura.

Fitxers adjunts
Contacte
Correu electrònic
vlrn.oficinaturisme@vallirana.cat
Telèfon
670 790 563
Nom de l'empresa organitzadora
Masia Molí de Can Batlle
Data de celebració
Temporada 2023 - 2024
Horari

09:00 - 14:00 ( Entre una hora i tres hores de visita)

Població
Vallirana
Adreça on té lloc l'activitat
Carrer Molí, 2, 08759 Vallirana, Barcelona
Classificació
Activitats educatives
Cultura i Història
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça
Educació infantil (3 a 6 anys)
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Educació especial
Nombre d'alumnes per grup
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva
3 setmanes
Preu

A consultar