Activitats educatives

Escoles a la Masía Molí de Can Batlle

Població: 
Vallirana
|
Telèfon: 
936832738
|
Email : 
cultura@vallirana.cat

El Centre d’Interpretació del Patrimoni - Masia Molí de  Can Batlle és un equipament d’interès històric i cultural  que es compon d’una masia del s. XVII, on es poden  visitar alguns dels elements originaris, com la cuina, la  llar de foc, la pica, un cup de vi, la quadra, l’era, la bassa  i el pati.

També s’hi pot visitar, en la part museïtzada, dos molins  fariners: un de rodet horitzontal del s. XV i un altre, del  S.XIX, mogut per una gran roda de calaixos de més de 10 m de diàmetre, única a les comarques de Barcelona i  de les poques que queden en el territori català.  A través  de la visita guiada, coneixerem quins són els elements principals dels molins fariners i el seu funcionament, com  era l’ofici de moliner i quines eines feien servir. I també la importància del pa així com el procés d’obtenció del blat i  la farina.

El Centre d’Interpretació del Patrimoni-Masia Molí de Can  Batlle presenta elements i continguts que s’ enmarquen  dins els àmbits de coneixement cientificotècnics,  historicoculturals, de l’alimentació, del llenguatge i  conceptes pròpis de la molineria.

Així també, organitzem diferents tallers per l'aprenentatge dels alumnes. Aquests tallers tenen molt a veure amb l'essencia de la Masía molí de Can Batlle. Els oferits son:

- Fem de fornes? : Es pretén que els  alumnes es familiaritzin amb els ingredients amb els  quals es fa el pa amb l’objectiu final que ells mateixos  facin un petit panet que se’l podran emportar a casa.

- L'aula al bosc : Consisteix a anar al bosc Fèlix Alzina i  aprofundir en els diferents aspectes que configuren la  muntanya de Vallirana. La transformació tant de lbosc com del nostre entorn, la vegetació, flora,fauna… Agafarem fulles de plantes i després les portarem a  l’escola on treballarem un dossier d’activitats per conèixer i diferenciar els diferents tipus de fulles,  donant pautes de com fer un herbari.

Taller de Ceràmica: Els alumnes descobriran un món màgic de formes i  colors a través del fang. Faran volar la imaginació creant  la seva pròpia figura.

- Aprenem a mirar un quadre:  Farem un experiment: Quin color representa per a tu  un sentiment, sensació o coses que no ténencolor. Apartir d’una exposició de pintures aprendrem com  mirar un quadre.

Data celebració: 
Elecció de l'escola
Horari de visita: 
09:00 - 14:00 ( Entre una hora i tres hores de visita)
Població: 
Vallirana
Adreça on té lloc l'activitat: 
Carrer Molí, 2, 08759 Vallirana, Barcelona
Preu: 
2€-3€ Depen activitat.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Turisme i Cultura de Vallirana
Telèfon: 
936832738
Email : 
cultura@vallirana.cat
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació infantil (2 a 6 anys)
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Educació especial
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
3 setmanes

Masia Molí de Can Batlle

El Centre d’Interpretació del Patrimoni - Masia Molí de Can Batlle és un equipament d’interès històric i cultural que es compon d’una masia del s. XVII, on es poden visitar alguns dels elements originaris, com la cuina, la llar de foc, la pica, un cup de vi, la quadra, l’era, la bassa i el pati. També s’hi pot visitar, en la part museïtzada, dos molins fariners: un de rodet horitzontal del s. XV i un altre, del S.XIX, mogut per una gran roda de calaixos de més de 10 m de diàmetre, única a les comarques de Barcelona i de les poques que queden en el territori català. A través de la visita guiada, coneixerem quins són els elements principals dels molins fariners i el seu funcionament, com era l’ofici de moliner i quines eines feien servir. I també la importància del pa així com el procés d’obtenció del blat i la farina. El Centre d’Interpretació del Patrimoni-Masia Molí de Can Batlle presenta elements i continguts que s’ enmarquen dins els àmbits de coneixement cientificotècnics, historicoculturals, de l’alimentació, del llenguatge i conceptes propis de la molinería Persona de contacte: Gerard Moragues i Rosa Melián

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868