Les màquines de l'aigua

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

Aconseguir aigua és una necessitat diària de totes les societats. Amb aquest itinerari recorrerem les solucions tecnològiques per a l’abastament al llarg de la història de la humanitat. A l’exposició permanent trobem exemples de màquines i materials per a l’elevació, el transport i el control de l’aigua que han fet possible «l’aigua fàcil» de què gaudim, avui i aquí, sense perdre de vista que «l’aigua difícil» encara és la realitat quotidiana de la majoria d’habitants del nostre planeta.

Itinerari per a ESO C1, C2 i CFGM amb una durada de 75 minuts.

vertical

Nombre d'alumnes per grup: 
30
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868