Visita el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera és seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el qual gestiona les seves activitats.

La visita permet el coneixement de l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial. La seva gran turbina del segle XIX de 1.400CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l’aprofitament hidràulic. A la Sala de la turbina es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, la turbina de grans dimensions i un audiovisual tridimensional que es projecta dins el tub de conducció d’aigua de la turbina. El recorregut pel soterrani del Museu mostra les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica.

Visita lliure –prèvia concertació per telèfon. Preu d’entrada al Museu: 1,50 € per alumne/a. Gratuït per als docents.

S’ofereixen visites guiades els dimecres, de 9 a 14 hores, prèvia concertació al telèfon.

Més informació a www.mnactec.cat/ofertaeducativa buscant Esparreguera al cercador de Municipi.

 

 

 

vertical

Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
15 dies.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868