Activitats educatives

Visita guiada per al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Població: 
Esparreguera
|
Telèfon: 
93 789 22 44
|
Email : 
serveiseducatius.mnactec@gencat.cat
|

Visites guiades per a centres educatius al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Aquest curs 2018-2019, s’ofereixen visites guiades adreçades als centres educatius de cicle superior de primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, els dimecres de 9 a 14 hores. La concertació de visites escolars es pot fer al telèfon 93 789 22 44 o a l’adreça electrònica serveiseducatius.mnactec@gencat.cat

La visita guiada per als centres educatius, acompanyats per un monitor/a, permet conèixer l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial a través dels continguts exposats. La gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l'aprofitament hidràulic. A la sala de la turbina l'alumnat pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història, la turbina de grans dimensions i un audiovisual que es projecta dins el tub de conducció d’aigua d'aquesta turbina. Al soterrani del Museu de la Colònia Sedó es pot caminar per les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica. A l’exterior de la colònia es pot veure lliurement l’aqüeducte, els exteriors de l’àrea industrial actual i de la casa dels Sedó, així com les xemeneies.

Els centres educatius que ho desitgin poden visitar el Museu de la Colònia Sedó en visita lliure, amb concertació prèvia també els dimecres de 9 a 14 hores, sempre acompanyats del seu professor. La posada en marxa de les activitats al Museu de la Colònia Sedó s’emmarca en la voluntat del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)de potenciar aquest equipament.

A partir d'octubre del 2018, el Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera obre al públic els tercers dissabtes de cada mes, de 10 a 14 hores. Obertura: 20 d'octubre; 17 de novembre; 15 de desembre del 2018.

El Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

La Colònia Sedó va ser fundada el 1846 per Miquel Puig i Catasús. A partir de la segona meitat del segle XIX, s’inicià la construcció d’habitatges per als treballadors, i l’ampliació de la fàbrica. Després de la Guerra Civil (1936 – 1939), s’arribà al màxim creixement de la colònia obrera, convertint-se en una de les empreses més grans i importants dins de la història econòmica i industrial de Catalunya, però al mateix temps es van iniciar els primers símptomes de crisi, que es van incrementar a partir del començament dels anys 1970 fins al tancament definitiu de la fàbrica el 1980. El Museu de la Colònia Sedó se situa en un dels antics espais industrials de la fàbrica.

Data celebració: 
Dimecres del curs escolar
Horari de visita: 
Els dimecres del curs escolar. Durada: 1 hora i 15 minuts. Cal concertar la visita prèviament al telèfon 93 789 22 44.
Població: 
Esparreguera
Adreça on té lloc l'activitat: 
C. Contínues, s/n (Polígon Industrial Can Sedó)
Preu: 
Visita guiada amb monitor: 53€/ grup + 1,50€ entrada al museu/alumne. Visita lliure: 1,50€ entrada al museu/alumne

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Telèfon: 
93 789 22 44
Email : 
serveiseducatius.mnactec@gencat.cat

Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera és seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el qual gestiona les seves activitats.

La visita permet el coneixement de l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial. La seva gran turbina del segle XIX de 1.400CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l’aprofitament hidràulic. A la Sala de la turbina es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, la turbina de grans dimensions i un audiovisual tridimensional que es projecta dins el tub de conducció d’aigua de la turbina. El recorregut pel soterrani del Museu mostra les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868