Activitats educatives

Visita guiada a la Colònia Güell i a la Cripta

Població: 
Santa Coloma de Cervelló
|
Telèfon: 
93 630 58 07
|

La Colònia Güell va ser una de les múltiples colònies tèxtils de Catalunya. Durant la visita els estudiants podran descobrir què diferencia aquesta colònia de la resta. Durant la visita a la Colònia ens aproparem a la fàbrica, tot i que actualment no es pot visitar; els monitors explicaran el tipus de treball que es feia, el nombre de treballadors, les seves condicions.... D'aquesta manera es podran fer una idea de com vivia la gent i la magnitud de la fàbrica de la Colònia Güell. La visita seguirà amb un breu passeig per la Colònia, en el qual els estudiants podran veure diferents exemples d'arquitectura modernista i descobrir els diversos tipus d'habitatges que existien i que ens permeten esbrinar el càrrec que exercia el seu habitant.

Finalment al costat del guia els estudiants descobriran la Cripta de la Colònia, exemple de les grans aportacions que va fer Gaudí a l'arquitectura. En la visita també s'explicarà la importància de la relació entre Gaudí i el Sr.Güell en la seva condició de mecenes. Els alumnes podran, através dels seus sentits, descobrir algunes de les característiques més particulars d'aquesta obra.

Data celebració: 
2020 - 2021
Horari de visita: 
Duarada: 2h, la visita es pot adaptar al temps disponible.
Població: 
Santa Coloma de Cervelló
Preu: 
8€ per alumne. Per cada 20 alumnes, 2 professors gratis.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
COLÒNIA GÜELL
Telèfon: 
93 630 58 07
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
40
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
15 dies

Colònia Güell

La Colònia Güell, una Colònia Tèxtil plena de sorpreses. Descobreix una mostra de la innovació del segle XIX en la teva visita a la Colònia Güell, declarada Bé d’Interès Cultural, un dels més grans complexos industrials de Catalunya en el què es treballava, es vivia i s’aprenia, amb un disseny urbà integrat innovador per a la seva època La Cripta Gaudí, l’església de les columnes tortes, el laboratori de la Sagrada Família.

Declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO en el 2005, sorprèn l’ església de les columnes tortes, l’obra on Gaudí va experimentar moltes solucions arquitectòniques abans de construir la Sagrada Família Centre d’Interpretació i exposició permanent Ubicat a l’edifici de l’antiga cooperativa de consum, el Centre d’Interpretació compta amb una exposició permanent que ofereix les claus per entendre el conjunt de la Colònia i l’església en particular. L’exposició te un marcat caràcter didàctic: plànols, fotografies, la maqueta polifunicular, el paraboloide-hiperbòlic

Horaris:
1 de maig- 31 d’octubre: 10:00-19:00
1 novembre- 31 abril: 10:00-17:00

Espais per les escoles per fer picnic
Persona de contacte: Montserrat Garcia

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868