Aigualogia. Física i química de l’aigua

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

Per què l’aigua és a la base de totes les formes de vida? Aquesta és la qüestió que motiva una sèrie d’investigacions al voltant d’aquest líquid tan habitual i al mateix temps amb unes propietats físiques i químiques tan extraordinàries, com la solubilitat, la capil•laritat o la capacitat calorífica. Donar respostes experimentals a aquesta pregunta posant en pràctica els procediments de la ciència ens permetrà de posar en comú els coneixements adquirits en petit grup i també desvetllar aspectes quotidians i ambientals de l’aigua que plantejarem a la part final del taller en forma de concurs.

Taller per a SO C1, C2 I CFGM. Durada: 90 minuts.

vertical

Nombre d'alumnes per grup: 
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868