Activitats educatives

Invisible! El misteri de les aigües subterrànies

Població: 
Cornellà de Llobregat
|
Telèfon: 
93 342 35 36
|
Email : 
info@museudelesaigues.com
|

Molt abans que l’aigua arribés a casa a través de les aixetes, els pous i els brolladors naturals eren les fonts principals d’aigua per a les persones. La importància de les aigües subterrànies és l’element principal d’aquest itinerari per la Central Cornellà, una instal•lació construïda per abastir la ciutat amb aigua procedent de l’aqüífer del Llobregat. Al llarg del recorregut, anirem deduint com és que hi ha aigua sota terra, com són els aqüífers i com en són, d’importants, també avui en dia per poder disposar d’aigua d’una manera sostenible.

Itinerari per a PRIMÀRIA CS. amb una durada de 75 minuts.

Data celebració: 
Del 12 de setembre de 2019 al 19 de juny 2020
Horari de visita: 
A les 10, 12 i 15h)
Població: 
Cornellà de Llobregat

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu Agbar de les Aigües
Telèfon: 
93 342 35 36
Email : 
info@museudelesaigues.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu.

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868