Activitats educatives

L’aigua que usem

Població: 
Cornellà de Llobregat
|
Telèfon: 
93 342 35 36
|
Email : 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat
|

El gest senzill d’obrir l’aixeta amaga un procés complex de tractament de l’aigua, tant abans que arribi a casa com després del seu ús. Aquest periple, que anomenem cicle urbà de l’aigua, és d’una importància cabdal tant des del punt de vista sanitari com mediambiental. La visita al Museu ens permetrà conèixer l’abastament d’aigua des d’una perspectiva històrica, a través de les instal•lacions de la Central Cornellà. A la depuradora veurem l’estat en què queda l’aigua després de fer-ne ús i les diverses etapes de depuració necessàries abans de poder-la reutilitzar o retornar-la al medi. Visita organitzada conjuntament per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu Agbar de les Aigües. Transport a càrrec del centre escolar.

Visita combinada amb una durada de 3 hores.

Data celebració: 
Del 12 de setembre de 2019 al 19 de juny 2020
Horari de visita: 
A les 9:30 i 12:15h
Població: 
Cornellà de Llobregat

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu Agbar de les Aigües
Telèfon: 
93 342 35 36
Email : 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Cicles Formatius
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868