Activitats educatives

Les formes de l'aigua. El relleu i el paisatge

Població: 
Cornellà de Llobregat
|
Telèfon: 
93 342 35 36
|
Email : 
info@museudelesaigues.com
|

L’aigua la veiem als rius, als llacs i als mars, però el seu efecte sobre el paisatge va molt més enllà. Amb un ritme tan parsimoniós que ens sembla imperceptible, el glaç, la força dels torrents, la sinuositat dels cursos més cabalosos, els sediments o la infiltració subterrània deixen el seu rastre per tota la geografia. En aquest taller podrem reproduir aquests processos i establir relacions entre els fenòmens i els seus efectes. L’activitat s’organitza en grups reduïts que, de forma autònoma, manipulen els materials, n’observen els resultats i en discuteixen les conclusions, alhora que s’introdueix el factor de la intervenció humana sobre el medi.

Taller (10, 12 i 15 hores). Durada: 90 minuts

Data celebració: 
Del 12 de setembre de 2019 al 19 de juny 2020
Horari de visita: 
A les 10, 12 i 15h
Població: 
Cornellà de Llobregat

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu Agbar de les Aigües
Telèfon: 
93 342 35 36
Email : 
info@museudelesaigues.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu.

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868