Activitats educatives

Planeta aigua

Població: 
Cornellà de Llobregat
|
Telèfon: 
93 342 35 36
|
Email : 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat
|

Al Museu hem rebut una mostra d’un líquid d’aspecte estrany, procedent d’un planeta molt especial. Què deu ser? Els experiments ens permetran descobrir les propietats d’aquesta mostra que, com que no sabem què és, anomenarem «substància x». Fer hipòtesis i comprovar quan es congela o s’evapora, quins objectes hi suren i quins s’hi enfonsen o com es barreja amb altres substàncies serà una feina d’equip que posarem en comú per arribar a conclusions tots plegats. Desvetllat el misteri, analitzarem qui contamina l’aigua i com podem netejar-la tot construint una depuradora.

Taller per a PRIMÀRIA CM amb una durada de 90 minuts.

Data celebració: 
Del 12 de setembre de 2019 al 19 de juny 2020
Horari de visita: 
A les 10, 12 i 15h
Població: 
Cornellà de Llobregat

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu Agbar de les Aigües
Telèfon: 
93 342 35 36
Email : 
serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Mínim un mes abans de la visita al Museu.

Museu de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer de la vall baixa del riu Llobregat. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. L’emplaçament dins la històrica Central Cornellà, l’exposició permanent i les activitats educatives fan del Museu un lloc privilegiat per descobrir, explorar i viure l’aigua com a objecte de totes les mirades possibles: científica, tècnica i ambiental, i també històrica, social, educativa i lúdica.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868