Activitats educatives

Recursos en transformació!

Població: 
Barcelona
|
Telèfon: 
93 238 93 51
|
Email : 
reserves.compartim@amb.cat
|

Activitat que té lloc a les aules dels centres escolars interessats (o a l'aula ambiental de la instal·lació de tractament de residus) que té com a objectiu principal aprendre que un residu és un recurs potencial del que en podem treure profit i quins són els diferents processos que es duen a terme dins una planta de selecció d'envasos.

En la fase 1, per motivar-los, els participants faran un joc de cartes per familiaritzar-se amb els diferents tipus d'envasos. En la fase 2, d'investigació i introducció de nous coneixements, se seguirà una dinàmica en grup per conèixer els processos de classificació dels envasos. En la fase 3, de reflexió i pensament crític, faran un exercici de reflexió sobre els recursos i els processos que hi ha darrera d'un determinat producte. Finalment, com a treball posterior a l'aula, els alumnes faran una auditoria sobre la quantitat d'envasos que usen i elaboraran propostes per a la prevenció.

Es proposa que aquesta activitat es faci de manera complementària a una visita guiada a la planta de selecció d'envasos de Gavà-Viladecans o a la planta de triatge de residus inorgànics de Molins de Rei.

Data celebració: 
2019 - 2020
Població: 
Barcelona

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
AMB - CICLE DE L’AIGUA I TRACTAMENT DE RESIDUS AL BAIX LLOBREGAT
Telèfon: 
93 238 93 51
Email : 
reserves.compartim@amb.cat
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
No
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
15

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868