Activitats educatives

Stop soroll, fem salut!

Població: 
Baix Llobregat
|
Telèfon: 
93 238 93 51
|
Email : 
reserves.compartim@amb.cat
|

Activitat que té lloc a les aules dels centres escolars interessats, que té com a objectiu identificar les causes i els efectes sobre la salut de la contaminació acústica i donar a conèixer accions  per poder reduir-la. S’estudien les fonts quotidianes que generen excés de soroll, s’aprèn a distingir els diferents sons i es duu a terme una dinàmica de reflexió per entendre els seus efecte perjudicials i aprendre a ser respectuosos, fins i tot a l’escola. Els alumnes tindran l'oportunitat d'experimentar amb un sonòmetre i amb un programari que emet diferents intensitats de sons. Durant els últims 30 minuts faran una sortida a l'escola, al pati o a l'entorn per prendre mesures de soroll.

Com a treball posterior es proposa una activitat senzilla per realitzar a casa i implicar les famílies en la prevenció de la contaminació acústica. L'activitat, sota el nom "Atrapem el soroll", es basarà en indicar tres fonts de soroll properes, proposar mesures de prevenció i dibuixar la que més ens molestin. Es poden trobar exemples de fitxes a “Shhh...Els consells dels nens i nenes per no fer tant soroll.

Serà necessari que l'espai disposi d'un punt de llum per a connectar un ordinador i projector o una pissarra digital.

Data celebració: 
2020-2021
Població: 
Baix Llobregat

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
AMB - CICLE DE L’AIGUA I TRACTAMENT DE RESIDUS AL BAIX LLOBREGAT
Telèfon: 
93 238 93 51
Email : 
reserves.compartim@amb.cat
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
30
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
No
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
Amb un mínim de 15 dies d'antelació

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868