Camins i senders

LA XARXA DE SENDERS DEL BAIX LLOBREGAT

 

Descobreix i planifica rutes i escapades a peu o en bicicleta al Baix Llobregat!

Entre Montserrat i el mar Mediterrani s’estén la Xarxa de senders del Baix Llobregat, una trama de camins senyalitzats que permet descobrir el patrimoni natural i cultural d’aquesta comarca, que conserva racons plens d’encant i un paisatge sorprenent.

La xarxa es vertebra en tres grans eixos paral·lels que connecten les poblacions del Baix Llobregat i arriben a Barcelona i a les platges del Delta del Llobregat: l’eix del Riu Llobregat i, a banda i banda, els eixos careners de Ponent i de Llevant.

Una oportunitat única per conèixer les arrels i els secrets més ben guardats del Baix Llobregat!

 

Eix de Ponent

Enlairat sobre la vall, permet la contemplació d’un paisatge excepcional. El seu perfil muntanyenc requereix, en alguns trams, superar pendents forts i zones rocalloses.  

L’eix de Ponent és el que compren més extensió de territori dins la Xarxa de senders del Baix Llobregat. El seu recorregut s’inicia a Montserrat i finalitza a les platges i els Espais naturals del Delta de Llobregat. L’eix està format per un total de 80 km, i es complementa amb més de 90 km de variants i enllaços en el seu recorregut. Aquest eix, es divideix en nord i sud, i es bifurca al municipi de Corbera de Llobregat, com a eix de Ponent interior, arribant fins a les platges de Castelldefels i Viladecans.

 

*Actualment la senyalització física a l’Eix de Ponent comença a partir del municipi de Collbató fins arribar a Cervelló. I a l’Eix de Ponent Interior, des de Corbera de Llobregat fins arribar al municipi de Castelldefels.

Descarrega el track (gpx)

Eix del Riu

Discorre per un entorn amb raconades sorprenents. Desdoblat a banda i banda del riu a partir de Martorell, disposa d’un vial ample, de perfil suau i planer, idoni per a les caminades i rutes en bicicleta.  

*Actualment, l’Eix del riu és operatiu des de Martorell (Pont del Diable) fins arribar al Prat de Llobregat.

Descarrega el track (gpx)

 

 

Clica en el mapa per veure'l ampliat o descarrega el mapa:

Recomanacions generals: 

- Cal anar equipat adequadament segons el temps i la temporada.

- Informeu-vos de les condicions climatològiques prèviament.

- Respecteu el camí i l’entorn natural. 

- Dipositeu les deixalles que genereu als contenidors disponibles als nuclis de cada municipi.

 

Més informació:

Consorci de Turisme del Baix Llobregat

www.turismebaixllobregat.com

turisme@elbaixllobregat.cat

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868