Activitats educatives

Parc Natural de Collserola

Town: 
Viladecans
|
Telephone: 
93 647 21 21
|

El conjunt de turons i serralades que formen el paisatge de Collserola han donat lloc al Parc Natural de Collserola, el parc metropolità més extens dins una àrea metropolitana. Presenta un paisatge molt ric i divers, tant natural com culturalment.

A nivell mediambiental acull una important biodiversitat de paisatges vegetals: pinedes de pi blanc a les vessants del Vallès fins a pradells d’herbes anuals a les vessants que donen al Baix Llobregat. La fauna és rica en ocells i alguns mamífers com el porc senglar hi són presents.

A nivell cultural acull un important patrimoni d’antigues masies, ermites o castells. Cal destacar el temple del Tibidabo i la torre de comunicacions.
 

Pels alumnes de Cicle Mitjà de Primària aquesta sortida té una durada d'unes 6 hores i es realitza al Parc Forestal de Collserola. S'inicia amb la presentació del Joc de simulació on els nens es transformaran en investigadors de la natura. Aquests investigadors tindran com a missió la de arribar a conèixer quin és l’aliment dels diferents espècies de plantes i d’animals de la muntanya, com troben aquest aliment, com són les seves funcions de nutrició, etc. Aquesta descoberta es realitza mitjançant diferents activitats i jocs.
 

Pels alumnes de Cicle Superior de Primària aquesta activitat de tot el dia es realitza al Parc Forestal de Collserola. Es presenta als alumnes un joc de simulació en el que ells representen els minaires que fa uns anys construïen mines d'aigua per fer-la arribar a les masies i les cases del poble. Amb aquest rol els alumnes aniran descobrint conceptes relacionats amb la geologia i les aigües subterrànies mitjançant activitats i jocs.
 

Pels alumnes d’ESO aquesta sortida té una durada d'unes 6 hores i es realitza al Parc Forestal de Collserola. S'inicia amb la presentació del Joc de simulació on els nens es transformaran en reporters d'una revista de natura. La seva missió serà analitzar els diferents estadis de successió de l'ecosistema, tant pel que fa a la descripció dels seus ambients, com en la descoberta dels organismes que en formen part. Per tal d'assolir la missió es realitzaran un seguit d'activitats i experiments de camp.

Date of celebration: 
2019 - 2020
Town: 
Viladecans

Contact

Name of organising company: 
FUNDACIÓ PRIVADA SIGEA
Telephone: 
93 647 21 21
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
ESO. Segon Cicle (14 a 16 anys)
Batxillerat (16 a 18 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
1 mes

Fundació Privada SIGEA

Fundació Privada Sigea és una entitat pionera amb més de 15 anys d’experiència en la realització de visites escolars als espais naturals i al patrimoni històric del Baix Llobregat. Des de la nostra seu a Viladecans gestionem les reserves dels grups escolars i les visites guiades als diferents espais naturals i al patrimoni històric de la comarca: - Espais naturals del Delta del Llob. - Parc natural del Garraf. - Parc de Collserola. - Platges del Delta del Llobregat. - Parc agrari del Baix Llobregat. - Patrimoni històric comarcal. Els educadors reben als grups als punts de trobada i guiant les activitats amb la col•laboració de mestres/professors, interactuen amb el grup segons el nivell educatiu i característiques. Som docents professionals amb un bon coneixement del territori i els seus valors. Les activitats és realitzen a partir d’unitats didàctiques amb el suport de materials pedagògic dissenyats per potenciar la descoberta i l’experimentació en el coneixement de l’entorn. Persona de contacte: Estrella González

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868