Activitats educatives

Platges del Delta del Llobregat

Town: 
Viladecans
|
Telephone: 
93 647 21 21
|

A la Reserva Natural del Remolar i les Filipines, a Viladecans, encara s’observen les dunes seques de sorra a primera línia de mar, que infiltren l’aigua de pluja amb molta facilitat i dunes argilo-sorrenques poblades de vegetació en una segona línia de mar, visible en alguns espais naturals del Delta del Llobregat.

A prop de la primera línia de dunes es troba vegetació discontínua constituïda per la comunitat del jull de platja Agropyrom junceum, més endins la comunitat del borró Amophila arenaria i encara més endins la comunitat de la crucianel•la Crucianella maritima que creix a les zones on han començat els processos de formació del sòl.
 

Pels alumnes de Cicle Inicial de Primària l’activitat comença a la platja de Viladecans. En aquest espai, els alumnes investigaran tots els ele¬ments que hi ha a través d’un joc de pistes que deixa el pirata Barbaroja. Amb aquestes pistes els nens i nenes hauran d’anar recollint i classi¬ficant diferents mostres que trobaran a la platja. El mateix joc de pistes conduirà els alumnes a trobar el tresor del pirata Barbaroja.

L’ alumnat de Cicle mitjà de primària es transformarà en un grup de detectius de la natura, amb l’objectiu d’investigar la desaparició, en estranyes circums¬tàncies, d’un peix molt especial: el rèmol, que va viure, des de sempre, als estanys de l’Espai Natural.

Date of celebration: 
2019 - 2020
Town: 
Viladecans

Contact

Name of organising company: 
FUNDACIÓ PRIVADA SIGEA
Telephone: 
93 647 21 21
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
Educació primària. Cicle inicial (6 a 8 anys)
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
un mes

Fundació Privada SIGEA

Fundació Privada Sigea és una entitat pionera amb més de 15 anys d’experiència en la realització de visites escolars als espais naturals i al patrimoni històric del Baix Llobregat. Des de la nostra seu a Viladecans gestionem les reserves dels grups escolars i les visites guiades als diferents espais naturals i al patrimoni històric de la comarca: - Espais naturals del Delta del Llob. - Parc natural del Garraf. - Parc de Collserola. - Platges del Delta del Llobregat. - Parc agrari del Baix Llobregat. - Patrimoni històric comarcal. Els educadors reben als grups als punts de trobada i guiant les activitats amb la col•laboració de mestres/professors, interactuen amb el grup segons el nivell educatiu i característiques. Som docents professionals amb un bon coneixement del territori i els seus valors. Les activitats és realitzen a partir d’unitats didàctiques amb el suport de materials pedagògic dissenyats per potenciar la descoberta i l’experimentació en el coneixement de l’entorn. Persona de contacte: Estrella González

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868