Biosphere

 

El turisme sostenible en essència, implica el desenvolupament dels territoris de forma que els tres eixos fonamentals que els caracteritzen: la cultura, el medi ambient i l’àmbit socioeconòmic rebin un impacte positiu de l’activitat turística. Per aquest motiu, des del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, s'ha decidit donar un pas endavant i facilitar als diferents ens implicats en l’activitat turística les eines i directrius a seguir per tal de que aquest desenvolupament positiu es dugui a terme.

El Certificat Biosphere

 

El Certificat Biosphere, és una iniciativa sorgida gràcies a l'Instituto de Turismo Responsable (ITR), es tracta d’un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques d’aquelles empreses i serveis turístics les quals compten amb la certificació. Sota el 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU el certificat BIOSPHERE, facilita a aquelles empreses que s’adhereixen al compromís; les directrius, plans de millora, tallers, formació i un servei personalitzat per poder portar a terme les accions i bones practiques que requereix el compromís.

 

La Diputació de Barcelona, va implantar l’any 2017 la certificació de turisme sostenible Biosphere a través de 3 marques turístiques: Costa de Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus de Barcelona, iniciatives que han donat pas a la conscienciació i la reivindicació de la sostenibilitat com a uns dels pilars dintre de l’activitat turística.

Actualment al Baix Llobregat una empresa té aquesta certificació, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell.

 

El Compromís Biosphere

 

Així mateix, la Diputació de Barcelona ha estat pionera en promoure, a través del seu programa “Compromís per a la Sostenibilitat”, les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col·lectiu. Aquest programa impulsat per la Diputació de Barcelona compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, i els Consorcis de Turisme de cada territori. Actualment, hi participen més de 300 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.

A la comarca del Baix Llobregat, més de 30 empreses turístiques treballen en la implantació del Compromís de Turisme sostenible Biosphere, entre les quals un total de 25 estan distingides amb aquest compromís.

 

 1. AVANT GRUP - Sustainable Mobility Solutions - Sant Boi de Llobregat
 2. Calamar Lobster - Gavà
 3. Catalunya en Miniatura - Torrelles de Llobregat
 4. Centre Comercial Splau - Cornellà de Llobregat
 5. Centre Esplai - El Prat de Llobregat
 6. Centre Jujol Can Negre - Ajuntament de Sant Joan Despí
 7. Centre Municipal de Vela del Prat
 8. Chiringuito Ananda - Castelldefels
 9. Chiringuito Chalito - Castelldefels
 10. Chiringuito Tibu-Ron - Castelldefels
 11. Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat
 12. Foto Pir Video - Gavà
 13. Fundació privada Sigea - Viladecans
 14. Museu de Sant Boi de Llobregat
 15. Oficina de Turisme de Castelldefels
 16. Parc Arqueològic Mines de Gavà
 17. Platja de Castelldefels
 18. Platja de Gavà
 19. Platja del Prat de Llobregat
 20. Porta del Delta - Oficina Can Camins - El Prat de Llobregat
 21. Restaurant Ermita de Brugués - Gavà
 22. Restaurant Europa Barbacoa - Gavà
 23. Tinta i Vi - Estudi d'Art Marta Arañó - Sant Esteve Sesrovires
 24. Trencadís difusió
 25. Viladecans The Style Outlets

 

Ets uns empresa o servei turístic del Baix Llobregat interessada en participar en el programa Compromís per la Sostenibilitat Biosphere?

 

Contacta amb nosaltres:

Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Tel. 93 685 24 00 Ext. 551

turisme@elbaixllobregat.cat

*El termini per adherir-se en aquest programa l'any 2019, va finalitzar el 15 de febrer de 2019. La propera convocatòria per a noves empreses s'obrirà el mes de gener de 2020.

 

 

Més informació:

https://www.biospheretourism.com/es

 

 

 

 

 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868