Ermites i esglèsies

Ermita Santa Maria del Bon Viatge

Telèfon: 
93 480 60 00
|

Edifici religiós de planta rectangular i coberta amb embigat sobre arc diafragmàtic. Es troba envoltada, d'una banda, per carrer; pel darrere, per una agrupació de cases velles adossades a la capella; i d'un jardí tancat a l'altra banda. Està recolzada en contraforts, presenta obertures circulars i està rematada per un campanar d'espadanya. Situada davant mateix de l'església de Sant Joan Baptista.

Utilitzada per documentar el pas dels vianants que s'hi aturaven per demanar a la Mare de Déu un bon viatge. Malmesa per les guerres i successives inundacions. Com que s'ha anat aixecant el nivell del vial s'ha anat enfonsant el nivell del sòl de la capella respecte al carrer i per tant s'han hagut d'instal·lar uns esglaons a fi d'accedir-hi sense dificultat. Segons documentació de l'arxiu diocesà, en aquesta capella s'hi venerava la Mare de Déu des del 1262. A l'època medieval hi havia dues hostatgeries just al davant que donaven allotjament als pelegrins que passaven i paraven per a demanar un bon viatge.

 

Es conserven dues talles romàniques policromades fetes de fusta de la imatge de la Mare de Déu, d'una se'n conserva tan sols el cap, l'altre està al Museu Nacional d'Art de Catalunya exposada a les sales de col·lecció permanent. Les talles romàniques no estàn a l'interior de la capella, actualment hi ha una talla moderna.

 

 

Informació d'interès

Carrer Bon Viatge
08970 Sant Joan Despí Barcelona
Espanya
Telèfon: 
93 480 60 00
Horari: 
Resta tancada tot l'any i només s'obre per Nadal per allotjar-hi l'exposició de pessebres.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868